Călinoiu şi Surupăceanu, posibili candidaţi la şefia PSD

Florin Cârciumaru susţine că Ion Călinoiu ar fi cel mai potrivit să conducă PSD în Gorj la următoarele alegeri, pentru că, în calitate de preşedinte la Consiliul Judeţean Gorj, are contact cu toate localităţile judeţului. Cârciumaru spune că în niciun caz un parlamentar nu ar putea să conducă partidul de la Bucureşti.

Ion Călinoiu, Victor Ponta, Mugurel Surupăceanu, Toni Greblă. Despre toţi s-a spus la momente diferite că vor să îi ia locul lui Cârciumaru la şefia PSD Gorj. Florin Cârciumaru spune că dintre aceştia doar primul s-ar putea ocupa de partid, deoarece ceilalţi trei sunt parlamentari şi nu pot conduce filiala de la Bucureşti.

Ion Călinoiu a susţinut ieri că nu crede că Florin Cârciumaru va renunţa la şefia partidului şi că de fapt vrea să inducă în eroare adversarii politici prin această declaraţie. “Eu nu cred că Florin Cârciumaru nu va candida la preşedinţia partidului. A spus asta pentru a vedea care sunt reacţiile adversarilor politici. Cu siguranţă se vor bucura, dar nu pentru mult timp“, a spus Călinoiu.

Deputatul Mugurel Surupăceanu este dispus să renunţe la o posibilă candidatură a sa la funcţia de preşedinte al PSD Gorj, dacă acest lucru ar ajuta la „păstrarea“ lui Florin Cârciumaru în partid. Parlamentarul social-democrat spune că liderul actual al filialei poate să ocupe orice funcţie doreşte în organizaţie, Surupăceanu reamintind însă că, în 2000, „când era mai puţin cunoscut", actualul primar al municipiului Târgu Jiu a fost susţinut şi promovat de PSD pentru a accede în postul în care a mai fost reales apoi de două ori.  Surupăceanu afirmă că nu cunoaşte motivele pentru care Cârciumaru nu doreşte să mai candideze pentru un nou mandat la şefia PSD Gorj. Deputatul susţine, în schimb, că „este important ca în aceste momente dificile, Florin Cârciumaru să rămână alături de PSD, întrucât şi PSD i-a fost alpturi în 2000 şi l-a sprijinit să ajungă primar când era mai puţin cunoscut şi, fără sprijinul partidului, nu ar fi ajuns să conducă Primăria".

Manţog: „Cârciumaru a fost marginalizat în PSD“

Ionel Manţog, unul din liderii PDL Gorj, susţine că nimeni din acest partid nu i-a făcut lui Cârciumaru o ofertă de a se înscrie în Partidul Democrat Liberal. Manţog spune că înţelege dezamăgirea lui Cârciumaru, mai ales că PSD a luat decizii fără să îl consulte: „Cârciumaru a fost îndepărtat de un grup din care face parte şi Călinoiu. Acest grup a luat decizii în numele PSD fără să îl consulte pe preşedintele filialei, decizii care au făcut rău şi partidului, dar mai ales judeţului“. (C.T.)

Morega: „Cârciumaru va face campanie lui Băsescu“

Preşedintele PNL Gorj Dan Ilie Morega a spus că nu îl surprind declaraţiile lui Cârciumaru, deoarece ştie din surse sigure că la alegerile prezidenţiale acesta va face campanie lui traian Băsescu. Cârciumaru a negat informaţia şi i-a recomandat lui Morega să îşi vadă de partidul lui. (C.T.)

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: