Canalizarea comunei trece „din greşeală” prin curtea familiei Condescu

Canal de captare a apelor pluviale în curtea localnicilor. Se întâmplă în comuna Cătunele, unde primarul a decis ca lucrările să fie executate chiar prin gospodăriile cetăţenilor. Dacă la început primarul Ţuilă le-a promis că după finalizarea investiţiei le va pune la punct curţile, acest lucru nu s-a întâmplat. Oamenii sunt nemulţumiţi şi susţin că, pe lângă faptul că gospodăriile le-au fost deranjate, canalul de captare a apelor pluviale le face mai mult rău decât bine. Deranjat de acuzaţii, primarul Ţuilă spune că trebuia să lase familia Condescu în mocirlă.

Gospodăria Gabrielei Condescu a fost afectată de canalul de captare a apelor pluviale care trece prin comuna Cătunele. Primarul din localitate a venit personal să-i ceară permisiunea femeii pentru a face lucrările, cu promisiunea că la finalizare i se va aranja gospodăria. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar curtea femeii este acum devastată. „În luna martie, personal primarul din Cătunele a venit la mine în curte să-mi ceară permisiunea să-l las să treacă prin curte cu un canal pentru captarea apelor pluviale. Mi-a spus că, după aceea, gospodăria mea va fi aranjată cum a fost înainte. Am acceptat, dar mi-au distrus gardul la curte, au zis că îmi taie doar trei pomi fructiferi şi au tăiat nouă, mi-au distrus pavelele şi le-au folosit la şanţ, mi-au lăsat numai grămezi de pământ şi au făcut un dig şi toată apa rămâne şi îmi bălteşte în curte. Nu mi-au făcut nici pod de trecere peste acest canal, aşa cum au promis. Mi-a luat două traverse de la mine din curte şi mi le-au pus acolo. În plus de asta, mi-au scos ţeava de apă din pământ şi cel mai probabil la iarnă îngheţă”, povesteşte femeia.

Vrea să fie despăgubită

Gabriela Condescu ar vrea să-şi vână locuinţa, dar nu poate din cauza canalului de captare a apelor pluviale. Femeia a făcut adrese la primărie, a încercat să ia legătura cu primarul pentru a-i fi rezolvată problema, însă fără rezultat. Gabriela Condescu vrea ca primăria să-i cumpere terenul pe care a fost făcut canalul de captare a apelor pluviale sau să i se plătească un leu pe metru pătrat pe lună. ”Eu vreau să-mi facă tot ce mi-au promis, iar dacă nu se ţin de cuvânt să mă despăgubească. Vreau un leu pe metru pătrat de teren pe lună sau să-mi cumpere terenul unde este canalul, teren care este încadrat ca livadă”.

În situaţia Gabrielei Condescu mai sunt şi alţi localnici din satul Valea Mănăstirii, care au de suferit din cauza canalului de captare a apelor pluviale. „Şi-a bătut joc de noi cu acest canal prost făcut. Pe lângă faptul că vin pe acest canal numai deşeuri menajere de la magazinele din sat, vine şi mizerie de la toaletele carierei din zonă. Nu putem suporta mirosul lângă locuinţă. Mie mi-a distrus şi via cu acest canal de captare şi vreau să fim despăgubiţi”.

Primarul Ţuilă: „Trebuia să o las în mocirlă”

Primarul Comunei Cătunele, Florinel Ţuilă, susţine că investiţia este bine venită în comună pentru că acum nu mai există riscul ca atunci când plouă gospodăriile oamenilor să se inunde. Cât despre promisiunile pe care le-a făcut, edilul susţine că le va respecta, dar în măsura posibilităţilor. „Vreau să vă spun că acest canal de captare a apelor este bine venit în comună pentru că nu mai există riscul să se inunde gospodăriile, dar aşa sunt oamenii mereu nemulţumiţi şi nu apreciază. Cât despre gospodăria doamnei Condescu nu am ce să spun decât că arăta ca acum şi înainte. O să-i fac un gard cum i-am promis, dar cel dinainte era sprijinit pe mărăcini. Când vor fi posibilităţi o să-i repar gardul. Nu pot să o despăgubesc pentru că îi trece canalul prin curte pentru că gospodăria dumneaei nu are ce căuta pe acest canal, dar a fost o greşeală a unui inginer din primărie. Îmi pare rău că am făcut acest canal pentru că ar fi trebuit să o las în mocirlă”, a declarat Florinel Ţuilă. 

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: