Cancerul care nu te mănâncă pe dinăuntru, ci te bagă

“Băsescu este cancerul României” spun Antena 3 și, ca s-o zicem p-aia dreaptă, un procent semnificativ din populație. S-ar putea ca nici măcar să nu fie atât de exagerată comparația. Cunosc oameni care s-au trezit bolnavi de cancer în fază terminală. În situația asta, decizia e grea: încerci imposibilul sau te bucuri de ce ți-a mai rămas? Treci pe o cură draconică de chimioterapie asezonată cu interdicție totală la carne și lactate (aciditatea mărește tumora) sau te umpli de calmante și bagi în tine grăsimi, sare, zahăr și alte lucruri interzise pentru restul de câteva luni?

Nu trebuie să vă sperie subiectul. Toți murim. Așa cum nu trebuie să vă mire comparația. Nu știu dacă Băsescu este cancerul României, dar cu siguranță este cancerul lui Dan Voiculescu. Nu știu în ce măsură poate Băsescu influența justiția, dar am convingerea că, dacă o poate face, atunci se va folosi de toate pârghiile ca să-și bage la închisoare dușmanul nr. 1. Și ceva mă face să cred că lupta pentru libertate a lui Dan Voiculescu este un fel de luptă cu cancerul, într-adevăr. Toate sacrificiile, toți banii cheltuiți pentru manipulare, toți sclavii, tot imperiul clădit pe lături, toți judecătorii contactați (acum contactați, la rândul lor, de DNA), toți martorii plătiți, toate actele distruse sau falsificate, totul e în zadar. De fapt, Voiculescu este prizonier deja.

Cu 12 ani planând deasupra tâmplelor sale îngrijorător de cărunte, Dan Voiculescu duce bătălia vieții lui. Într-un fel, e demn de milă. Un turnător care s-ar fi putut transforma într-un hoț decent, la casa lui, care, din vanitate și mândrie prostească, și-a dedicat bătrânețile unei lupte pe care e sortit să o piardă. Când va fi acolo, urletele lui Badea și spumele lui Gâdea nu-l vor mai putea alina. Când va pierde bătălia cu justiția băsistă (sic!), Dan Voiculescu își va regreta toate zbaterile. Și poate va cere, după modelul Năstase, renunțarea la cetățenie. În fond, blestemata aia de cetățenie i-a adus atâtea deservicii. În numele ei turna la Securitate colegi cetățeni care voiau să plece în țări cu cetățenii mai vesele.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: