Când a albit și s-a rărit degeaba părul...

În timp ce Rusia potrivește turelele tancurilor către ce a mai rămas  neocupat din Ucraina, trezind frisoane Europei, noi aici pe Dîmbovița potrivim și noi ce putem, adică brățările la mâinile nici nu te aștepți cui. Rămași fără guvernare, căci ceea ce mai vedem pare de mult o clonă a ceea ce promitea să fie în urmă cu doi ani, am dat într-o prosteală calmă, ne trezim în fiecare dimineață întrebându-ne nu ce mai facem azi, ci pe cine mai arestează azi. Cred că ar trebui să ne facem o fabrică  de cătușe, că la ce ritm au impus procurorii anticorupție se pare că va fi singura profitabilă. Printre zornăitul cătușelor, mermelim la infinit o politică păguboasă, în loc să trecem, cum zicea președintele, la lucrul bine făcut.

Opoziția se vrea la putere, iar puterea se vrea spartă în mii de bucățele, dar nu se dă dusă agățându-se de o iluzorie legitimitate pe care i-a dat-o alegerile precedente. După eșecul răsunător de la alegerile prezidențiale, orice om normal la cap, altul decât Ponta, ar fi plecat în sânul familiei să-și roadă unghiile de ciudă. În cazul de față, Ponta s-a făcut că plouă și i-a luat la rost pe baronii locali care, cică, n-ar fi murit pe baricade ca să-l învingă pe Iohannis. Ăștia au răbdat ce au răbdat, până au început sa mârâie la șef murmurându-i la urechi și amintindu-i că toți candidații care au pierdut alegerile au plecat ori la pușcărie ori la Mihaela dragostea mea...

Din toată mârșăvia de la alegerile prezidențiale, duetul celebru Ponta-Dragnea i-a scos  pe Vanghelie și  Geoană vinovații de serviciu. Și ca să fie siguri că nu mai mârâie și alții, i-au trecut dincolo de granița partidului. A fost momentul în care baronii, în loc sa le tremure izmenele pe ei, au început să fie din ce în ce mai vocali și să-și strângă rândurile, dispuși să-i urmeze pe cei doi într-o altfel de construcție politică, spun ei, mai aproape de social democrație decât sunt acum Ponta și Dragnea.

Geoană s-a scuturat dintr-o dată, a luat o gură de jăratic și s-a repezit pe liberali să-i convingă că dacă-l ajută să-l dărâme pe fostul său șef de campanie, Ponta, le va rămâne pe veci dator din postura deloc de neglijat, aceea de premier și reprezentant al adevăratului PSD vopsit puțin la inițiale... De câteva săptămâni se jură pe toate ecranele televizoarelor că el e singura alternativă și că în lupta antiPonta îl vor urma zeci de parlamentari care acum sunt înregimentați la dușmanul democrației, Ponta. Ca să fie credibil,  ne-a spus cum se bate el pe burtă cu americanii și cum este prieten din copilărie cu Victoria Nuland. În delirul care-l cuprinsese mai avea să spună că este văr de-al doilea cu Obama, iar Merker îi este mătușă după mai celebra sa soacră Costea. Dacă PSD-ul vrea să se spargă în bucățele nu are decât, dar de aici și până la încolonarea rebelilor în spatele lui Geoană este cale lungă pentru simplul motiv că încă n-a uitat lumea de țopăitul caraghios de când a fost președinte câteva ore și nici de expresia devenita celebră „Mihaela, dragostea mea”.

Ca sa nu mai vorbesc că n-am uitat nici de faptul ca a pierdut alegerile pentru că făcea noaptea SPA cu nimeni altul decât Vîntu. Poate ne aducem aminte si de vizitele lui aproape clandestine de la Moscova. Măcar Vanghelie i-a garantat pe toți la alegeri, iar acum își aduce aminte tot ce și-a propus sa uite în ultimii 20 de ani! Domnu Geoană, v-a albit și s-a rărit degeaba părul....

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: