Când PSD și PNL se atacă, opoziția nu se mai aude bine

Nicolae Ciucă a fost cel mai bine mediatizat membru al guvernului, în prima lună de guvernare. Este interesat că a reușit asta fără să intre în polemici politice cu nimeni.

Următoarele locuri sunt ocupate de câțiva miniștri de la PSD - Rafila, Grindeanu, Budăi și Câciu, care ne-au amețit în primele săptămâni de guvernare cu ce vor face și vor drege.

PSD și PNL au intrat de câteva zile într-o nouă etapă, în care se atacă reciproc, ca și cum nu ar guverna împreună. Și se atacă pe subiectele cele mai arzătoare: facturi, scumpiri și pandemie.

PSD aruncă problema facturilor mari la energie electrică și gaze naturale la ministrul liberal al Energiei. PNL pasează problema la ANRE, unde este șef un pesedist.

PSD transmite prin diverși lideri că se impune schimbarea ministrului liberal de la Energie, PNL cere plecarea social-democratului Rafila din guvern, pentru că doar dă din gură, dar nu pregătește valul 5 al pandemiei de Covid.

De fapt, și unii, și alții, ne țin mintea ocupată cu un fals război al declarațiilor. Și unii, și alții, vor să ne abată atenția de la frigiderul scos din priză, nu neapărat pentru că e curentul scump, ci pentru că e gol.

Dincolo de războiul fals pe care îl duc în presă, și unii, și alții își instalează activul de partid pe funcții bănoase, își împart cașcavalul fondurilor europene. Mai mult, scapă și de opoziție, care abia mai prinde câteva minute pe zi la televizor.

O greșeală pe care o fac marile partide în perioada asta este desființarea partidelor mici, gen ALDE, Pro România și PMP, pe care vor să le înghită. PNL și PSD nu vor crește în urma unor astfel de fuziuni, dar lasă mai mult loc în opoziție pentru AUR și USR. Chiar și pentru Forța Dreptei, dacă nu cumva liberalii plecați cu Orban nu se vor întoarce în PNL, după probabila trimitere la plimbare a lui Cîțu.

Suntem la începutul anului 2022, alegerile sunt abia în 2024, parcă este prea multă gălăgie politică, pentru o perioadă fără miză.

Vizualizări: 4,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: