Candidat PP-DD Gorj, ameninţat şi şantajat. Doi tineri reţinuţi!

În plină campanie electorală, încă un om din anturajul lui Dan Diaconescu este implicat într-un scandal pe care nimeni nu-l anticipa cu câteva zile în urmă. Candidatul de pe colegiul 5, Niculina Mocioi, a sesizat la Poliţie că este ameninţată şi şantajată de indivizi pe care nu-i cunoaşte, în urma unui flagrant oamenii legii reţinând doi indivizi care primiseră 300 de lei pentru a stinge conflictul. Ulterior, cei doi au susţinut că ar fi colegi de partid cu cea pe care o ameninţau, dar acte care să susţină acest lucru nu au fost găsite şi la sediul PP-DD Gorj, ci doar în buzunarele lor.

Niculina Mocioi este consilier judeţean şi secretar general al PP-DD Gorj, ea fiind omul care, în ultimele luni, s-a ocupat de soarta organizaţiei judeţene după plecarea din partid a fostei conduceri. Miercuri seara aceasta s-a văzut nevoită să sune la Poliţie şi să ceară ajutorul organelor de anchetă penală, simţind că nu mai face faţă presiunilor şi ameninţărilor la care era supusă. Candidata respectivă spune că era ameninţată şi că primea mesaje pe telefonul mobil prin care indivizi pe care nu-i cunoştea îi cereau bani pentru a o lăsa în pace. Sumele cerute nu sunt foarte mari, fiind vorba de 150 de lei de persoană, bani ce ar fi trebuit achitaţi în schimbul implicării celor doi în campania electorală a candidatei, deşi Mocioi spune că nu-i ştia pe niciunul din cei doi. „În campanie munca se bazează pe voluntariat, nici nu ne permite legea să facem astfel de plăţi. În plus, nici nu i-am văzut pe aici, că ar fi venit să ajute. Nu le-am găsit adeziunile de membru de partid, nu-i cunoşteam, deci nu văd cum să le dau nişte bani aşa pur şi simplu. De sunat m-au sunat şi mi-au trimis şi mesaje în care îmi spuneau că vor avea ei grijă de mine”, afirmă Mocioi.

Primul flagrant „electoral”

Decizia de a apela la Poliţie a fost luată după ce candidata PP-DD a aflat că există un grup de tineri care ar dori să vină la sediul partidului şi să-l incendieze pentru a-şi regla conturile, ceea ce ar fi complicat şi mai mult campania electorală de la Gorj. Ca să prevină o asemenea situaţie, Niculina Mocioi a acceptat organizarea unui flagrant şi, astfel, târziu în noapte, s-a ajuns la prinderea celor doi indivizi, reţinerea celor doi fiind prima acţiune de acest gen care are loc în plină campanie electorală la nivel de judeţ. „Cineva din familia mea a trecut pe lângă un grup de tineri strânşi în faţa sediului unui partid politic şi a auzit că acolo se discuta despre persoana mea şi despre o acţiune violentă îndreptată împotriva mea şi a partidului pe care îl reprezint. Ultimele zile oricum au fost unele foarte grele pentru mine pentru că, în loc să mă ocup de campania electorală, trebuia să fac faţă stresului pricinuit de telefoanele de ameninţare pe care le primeam. M-am dus la Poliţie, s-a făcut un flagrant, le-am dat celor doi banii şi astfel au fost prinşi”, a povestit Mocioi.

Poliţia a confirmat ieri că cei doi indivizi reţinuţi au fost prinşi în urma unui flagrant organizat la un local din centrul oraşului, ieri după-amiază cei doi fiind duşi la Parchet cu propunerea de arestare preventivă. „Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată direct de către reprezentanta unei formaţiuni politice, cu privire la faptul că, în ultimele zile, în mod frecvent, este ameninţată cu acte de violenţă de către un tânăr, care îi pretinde, în mod injust, suma de 150 lei, pentru activităţile desfăşurate în campania electorală.  În seara aceleiaşi zile, în jurul orelor 22:00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Gorj şi Biroului de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, sub coordonarea unui procuror, au organizat acţiunea de prindere în flagrant”, precizează IPJ Gorj. La întâlnirea organizată cu ocazia flagrantului eu venit cei doi tineri şi amândoi s-au ales cu cătuşe la mâini.

A revenit şi DD

Coincidenţă sau nu cu flagrantul, de ieri este în oraş iarăşi şi Dan Diaconescu. Plecat pentru o vizită în Germania, acesta a revenit la Târgu Jiu, dar nu a apucat să comenteze cele întâmplate. Scandalul de acum face parte dintr-o serie mai lungă, deschisă chiar de liderul PP-DD, reclamat la Poliţie pentru că a împărţit biscuiţi şi sucuri alegătorilor, după care a urmat dosarul cu „Spălătoria Poporului”, în care cap de afiş este Cătălin Zamfira, şeful organizaţiei judeţene a PPDD Gorj. Campania este de abia la jumătate, iar timp pentru noi „întâmplări” cu candidaţii Poporului mai este suficient.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: