Caprele i-au pus cătuşe

Caprele fostului judecător Toni Greblă au făcut senzaţie în toată ţara. De la ele i s-au pus cătuşe lui Greblă, să fie şi el plimbat ca mulţi alţii prin faţa naţiunii, ca să nu mai zicem noi că lor nu li se întâmplă nimic. Dincolo de râsul involuntar stârnit de procurori cu acuzaţia asta bazată pe denunţul unui avocat cel puţin ciudat din baroul Prahova, care susţine că nici nu-l cunoaşte pe Greblă, dar a auzit el că ar fi vrut să vândă 50 de capre ca să facă rost de 15.000 de euro, putem reveni la lucruri serioase. Indiferent cât de slab profesional ar fi Toni Greblă, care a ajuns cu sprijinul PSD judecător la Curtea Constituţională,  tot ştia că din moment ce caprele lui au fost inventariate cu ocazia unei percheziţii, nu ar fi prudent să le înstrăineze în plină anchetă, chiar cu riscul de a le lăsa să moară de foame. Aşa că denunţul cusut cu aţă albă n-a fost decât un mijloc de al agăţa pe Greblă, care ar trebui să plătească pentru cu totul alte fapte decât pentru caprele astea râioase... Alţi doi denunţători ai fostului judecător constituţional sunt Laurenţiu Ciurel, încă manager al Complexului Energetic Oltenia, şi Mihail Prundianu, om de afaceri. Primul s-a declarat speriat de faptul că în urmă cu mult timp Greblă l-ar fi ameninţat că-l ţine minte pentru faptul că n-a vrut să facă o compensare în favoarea finului său Bârcină. De ce nu s-a dus Ciurel chiar după momentul când şi-a revenit din sperietură să-l reclame la poliţie sau la parchet este o ală discuţie... Cel de-al doilea, Prundianu, este un fost partener de afaceri al fiilor lui Greblă, care în perioada când Laurenţiu Ciurel era director general al Termocentralei Rovinari cumpăra curent electric ieftin de acolo şi-l vindea scump la Electrica. Personajul mai este şi custode al mai multor zone protejate din judeţul Gorj, zone în care mai multe firme ar fi distrus ecosistemul prin tăieri masive de copaci protejaţi fără să i se întâmple nimic.

Prundianu n-a spus că a fost speriat de Greblă, ci doar că ar fi cumpărat de la el 40 de struţi. Pot să fac prinsoare că pe acte nu figurează numele lui Greblă şi nici al vreunuia din fiii săi, mai ales că unul este viceconsul în Franţa. Toate afacerile despre care se tot vorbeşte că ar fi fost păstorite de Toni Greblă pot fi adevărate, dar în niciuna el nu a fost implicat direct, cu excepţia celor doi ani în care fiii săi au fost asociaţi cu Prundianu. În rest, oficial lui Greblă nu i se poate reproşa mare lucru, deşi lumea vorbeşte tot felul de lucruri necurate, dar nu poate demonstra nimic.

Cazul Greblă pare mai mult o răfuială între şefii PSD de la Gorj pentru influenţă şi putere. Călinoiu, actualul şef al PSD Gorj, nu-i poate ierta lui Greblă poziţia pe care şi-a dobândit-o în PSD central, fapt pentru care l-a asmuţit pe Ciurel la denunţuri. Cred că nici Greblă nu-l poate ierta pe Călinoiu, dar acum nu mai are ce să-i facă. Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti...

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: