Cârciumaru îi dă termen lui Huidu pentru construcţia parcării

Consilierii locali au respins ieri, în şedinţă de consiliu local, solicitarea lui Dumitru Huidu de prelungire a contractului de cesionare cu un an de zile. Aceştia i-au mai dat termen omului de afaceri doar şase luni pentru a începe construcţia parcării. De amintit ar fi că primăria a tergiversat soluţionarea problemelor cu cadastrul terenului unde urmează să fie construită parcarea timp de aproape doi ani. În acest timp Huidu a cheltuit miliarde pentru a face rost de toate avizele. Acesta urma să facă o parcare supraterană în zona Pieţei Mari, dar şi centre comerciale, investiţia fiind de circa 8 milioane de euro.

Solicitarea lui Dumitru Huidu de a prelungi contractul de cesionare cu Primăria Târgu Jiu pentru încă un an de zile a primit ieri aviz nefavorabil din partea consilierilor locali. Aceştia i-au mai dat termen doar şase lui pentru începerea construcţiei, acesta fiind, se pare, şi ultimul termen pe care i-l vor mai acorda. „Noi am pornit la drum cu mare încredere ca printr-o colaborare cu domnul Huidu să avem în zona centrală o parcare supraterană. El a mai solicitat să mai prelungim termenul să înceapă lucrările cu încă un an dar Consiliul Local nu a prelungit această solicitare decât cu şase luni. Probabil va fi ultimul termen pe care îl vor acorda dar rămâne de văzut după expirarea acestor luni. Probabil că şi după şase luni se va negocia, se va vedea ce e de făcut”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

Potrivit primarului din Târgu Jiu, principalul motiv pentru care Dumitru Huidu a cerut încă o perioadă de graţie este faptul că nu mai are bani să demareze lucrările. „Probabil că nu mai are bani de a solicitat un nou termen. Probabil şi datorită faptului că a apărut această criză economică, lucrurile practic nu au mers pe un făgaş normal”, a adăugat Florin Cârciumaru. Primarul omite să spună că parcarea era construită acum, dacă nu ar fi găsit tot soiul de motive pentru a împiedica construirea parcării. Dumitru Huidu nu a putu fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: