Cârciumaru, tras la răspundere de copii

Peste 20 de elevi de la şcolile generale şi colegiile din Târgu Jiu au participat ieri dimineaţă la Consiliul Local al Copiilor. Şedinţa a fost prezidată de către Florin Cârciumaru. De multe ori edilul local a fost pus în dificultate de către micii consilieri.

Copiii şi-au prezentat problemele şi au cerut explicaţii primarului pentru lipsa unui cinematograf, lipsa unui mall, a unor spaţii pentru amenajarea unor expoziţii, unui centru pentru consiliere psihologică şi unei clădiri pentru organizarea spectacolelor. De asemenea, au mai cerut construirea unor bazine de înot, renovarea sălilor de sport, dotarea căminelor şi amenajarea unei grădinii zoologice şi a unei grădini botanice.

Copiii au cerut primarului să înfiinţeze o şcoală de şoferi pentru adolescenţii în vârstă de 16 ani. Aceştia au spus că în oraşele mari ale ţării se predau ore de conducere, pe maşini speciale şi pentru minori. Cârciumaru a promis că va lua legătura cu primăriile oraşelor Timişoara, Cluj şi Bucureşti pentru a vedea care este statutul acestor şcoli de şoferi.

PROMISIUNI

Florin Cârciumaru a precizat că intenţionează să preia Casa de Cultură în schimbul datoriei de 8 miliarde de lei vechi pe care aceasta o are la bugetul local. În cazul în care primăria nu va putea intra în posesia Casei de Cultură, începând de anul viitor se va construi o Casă de Cultură pentru Tineret. De asemenea, edilul şef a menţionat că va încerca să amenajeze o grădină zoologică, după ce se va achiziţiona teren de la Unitatea Militară.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: