Cârciumaru trimite pensionarii la tratament în staţiunea Săcelu

Un număr de 150 de pensionari din Târgu Jiu vor merge în staţiunea Săcelu la tratament, transportul acestora fiind asigurat din bugetul local. Primăria a alocat în acest sens suma de 12.000 lei.

Vor beneficia de această facilitate pensionarii din Târgu Jiu, membri ai Cluburilor Vârstei a III-a, care au primit recomandare medicală pentru tratamentul balnear.  Practic, fiecare pensionar beneficiază de un sejur de 7 zile, în perioada iulie-august, deplasarea fiind asigurată din economiile Direcţiei Publice de Protecţie Socială, dat fiind faptul că aceste cheltuieli nu au fost prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli ale primăriei pe anul acesta. Plecarea pensionarilor în această staţiune se va face în trei serii. „Acest lucru noi l-am făcut în fiecare an, prin cluburile care funcţionează la nivel de municipiu. Am organizat în perioada de vară excursii pentru tratament la Săcelu pentru pensionari. Noi suportăm, prin aprobarea Consiliului Local, numai transportul”, a precizat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Solicitările pensionarilor care vor să beneficieze de această facilitate mai pot fi depuse până în data de 10 iulie la sediile Cluburilor Vârstei a III-a din municipiu, se arată în anexa ataşată la hotărârea de Consiliu Local, avizată luni de consilierii locali. Selecţia cererilor se va face de către o comisie formată din reprezentanţii cluburilor respective iar ocuparea locurilor se va face începând cu pensionarul a cărei valoare a pensiei este cea mai mică până la completarea celor 150 de locuri.   

Pensionarii vor trebui să suporte taxa de intrare la bazine, care este de 7 lei în cursul săptămânii.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: