Cardoso: „Visez la Europa !”

Aflat deja de 4 ani la Pandurii, brazilianul Cardoso a devenit pe jumătate român. Sătul de bătăliile de la retrogradare din ultimele sezoane, Cardoso a prins aripi după turul grozav de campionat al gorjenilor.

Reporter: Cum e după 4 ani petrecuţi în România-

Carlos Cardoso: E foarte bine, pentru mine înseamnă că m-am acomodat bine aici şi mi-a plăcut la Pandurii. A fost o echipă care m-a primit cu braţele deschise şi asta a contat mult pentru mine, şi acesta este un motiv pentru care sunt de atâta timp în România.

Rep.: După acel cantonament de la Alcobasa când eraţi 11 brazilieni şi portughezi, te aşteptai ca tu şi Mingote să rămâneţi atât de mult timp aici-

C.C.: Atunci nu ne gândeam că vom rămâne timp de patru ani, dacă îmi aduc bine aminte eram 11 şi dintre toţi am rămas doar eu cu Mingote, cred că şi clubul este mulţumit pentru că eu şi Mingote am muncit bine aici. Dacă te gândeşti aşa e mult, dar noi am avut o şansă şi am profitat de ea.

Rep.: Anul trecut Pandurii au fost o surpriză, cum crezi că va fi în retur-

C.C.: Eu sper că cei care îi vor înlocui să facă acelaşi lucru ca şi Chiricheş sau Rusu. Ei au fost jucători de bază şi ne-au ajutat foarte mult. Dar acum începe returul şi e la fel ca un nou campionat pentru că pauza a fost destul de mare. Şi cine intră trebuie să ţină de locul lui şi să ajute clubul să facă istorie, pentru că putem ajunge pe un loc neaşteptat de bun. Şi asta ne dorim foarte mult, ca ceea ce am făcut în tur să continuăm şi în retur.

Rep.: Visezi la Europa League-

C.C.: Sigur, visăm, asta vrea oricine, dar e foarte greu. Vrem să facem cât mai multe puncte şi dacă o să fie o surpriză sperăm să fie una plăcută.

Rep.: Ai jucat în ultimele şase luni, fundaş stânga, mijlocaş stânga şi ai ajuns şi în atac, acum joci fundaş central.

C.C.: Peste tot vreau să joc, mai puţin ca fundaş dreapta că acolo cine joacă se accidentează. Eu vreau să ajut echipa cât mai mult, e foarte greu când schimbi foarte des locul. Dar eu vreau să ajut şi să fiu o piesă importantă la echipă. Eu muncesc în fiecare zi şi dacă are nevoie antrenorul şi în poartă doar mănuşi vreau şi acolo încerc să fac totul cât mai bine. Îmi e frică doar de postul de fundaş dreapta.

Rep.: Eşti printre puţinii jucători care nu au vrut să meargă în România acum şi au rămas în Antalya, de ce-

C.C.: Pentru că aici e mai cald aici, e o atmosferă mai apropiată de acasă. Eu nu am familia în România, am doar prieteni şi colegi acolo şi nu aveam de ce să merg mai ales că am văzut la televizor că e frig şi cum e vremea acolo. Îmi era frică de drum şi nu avea rost să merg, am văzut că e drumul îngheţat şi nu avea rost să risc. Am întrebat pe domnul Grigoraş dacă pot rămâne aici că e mai cald, că nu îmi place frigul de acolo. Aşa că am rămas aici, mai fac şi antrenamente şi e bine că n-am pierdut nici un antrenament. (sursa: pandurii-tg-jiu-ro).

                       

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: