Cardurile de sănătate ajung cu întârziere în Gorj

Gorjenii mai au de aşteptat o săptămână repartizarea cardurilor de sănătate, asta în condiţiile în care autorităţile au promis că distribuirea lor va începe de săptămâna trecută.  În Gorj sunt aşteptate 245.481 de carduri, acestea urmând a fi preluate abia luni de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Între timp, numărul asiguraţilor gorjeni este în scădere.

Cardurile de sănătate vor ajunge în buzunarele gorjenilor abia de luni, 29 septembrie. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj vor merge vineri la Bucureşti împreună cu reprezentanţii Poştei pentru a le ridica. „Am amânat cu o săptămână distribuirea cardurilor de sănătate, luni va merge un reprezentant al Poştei, un reprezentat al CJAS Gorj şi un reprezentant al Casei Naţionale să le ridicăm şi să le predăm Poştei spre repartizare”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

Scade numărul de asiguraţi

Pentru judeţul Gorj s-au tipărit, în primă etapă, 245.481 de carduri de sănătate. Numărul nu coincide însă cu numărul de asiguraţi de pe raza judeţului. Reprezentanţii CJAS Gorj spun că numărul asiguraţilor a scăzut mult faţă de anul trecut. ”Noi vom avea un total de 245.481 de carduri în primă fază. Între timp a scăzut numărul de asiguraţi la 220.777 însă pentru carduri s-a folosit baza de date de anul trecut. Numai asiguraţii peste 18 ani vor primi card”, a adăugat preşedintele Daniel Bondoc.

ACHIZIŢII

Medicii de familie au fost deja instruiţi despre cum vor folosi aceste carduri de sănătate şi au achiziţionat aparatura necesară. „Noi am ţinut cinci şedinţe în cinci zile consecutive cu medicii de familie, au fost informaţi să-şi achiziţioneze acel cititor de card şi sunt pregătiţi”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Costul unui cititor de card este de 60 lei. Până în prezent, CJAS Gorj a aprobat 15 modele de cititoare.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: