Cariera Roşiuţa redeschide haldele Potângu şi Rogoaze

Conducerea carierei Roşiuţa vrea ca anul acesta să redeschidă haldele Potângu şi Rogoaze. Directorul Florentin Gheorghescu spune că nici aşa problemele nu ar fi rezolvate deoarece cariera s-a extins, iar aceste halde nu sunt suficiente pentru a depozita sterilul. De asemenea, se încearcă şi redeschiderea carierei Ploştina Sud.

„Anul acesta vrem să deschidem halda Potângu, o haldă pe care o avem de mult timp în vizor. Continuăm cu halda exterioară a Carierei Lupoaia, am modernizat şi am făcut un circuit pentru acest lucru, un circuit care ne ajută la scăderea consumului de energie şi la eficientizarea acestei carierei”, a declarat Florentin Gheorghescu, directorul Carierei Roşiuţa.

De asemenea va fi redeschisă halda Rogoaze, iar în acest sens trebuie repoziţionat drumul DN 67. „Ne gândim la redeschiderea haldei Rogoaze. Pentru asta avem câteva probleme pe care trebuie să le analizăm cu cei de la proiectare. Să vedem dacă putem să mutăm sau să repoziţionăm DN 67. Este o variantă care nu e definitivă”, mai spune Florentin Gheorghescu, directorul Carierei Roşiuţa. Dacă ar primi acceptul şi ar avea şi banii, halda ar putea fi redeschisă în 5-6 ani.

ÎNCERCARE

Se încearcă şi redeschiderea carierei Ploştina Sud, deoarece rezerva din subteran este aproape de epuizare. Aici lucrează 800 de oameni, care ar putea rămâne fără loc de muncă.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: