Carl Dylan şi-a prelungit contractul cu CSM Târgu Jiu

Baschetbalistul american Carl David Dylan va evolua şi sezonul următor pentru CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu şi-a asigurat serviciile pivotului american, care a semnat un nou angajament cu clubul gorjean valabil pentru ediţia de campionat 2022-2023. 

În vârstă de 24 de ani, baschetbalistul înalt de 2.11 metri va bifa al doilea sezon la Târgu Jiu. Dylan a sosit la CSM pe parcursul ediţiei trecute de campionat, în partea a doua a sezonului. Pivotul american a debut în echipa pregătită de Claudiu Alionescu, pe teren propriu, cu CSU Sibiu, într-un meci din etapa 22-a din LNBM.

Înainte de a ajunge la CSM Târgu Jiu, baschetbalistul originar din Alma, Michigan, a jucat 4 ani la IPFW, în perioada 2017-2021, o universitate NCAA Divizia 1 situată în Fort Wayne, Indiana. În 2021, Carl Dylan a luat drumul Europei şi a poposit în campionatul din Bosnia, acolo unde şi-a început cariera profesională la KK Promo Donji Vakuf. A stat până la începutul lui 2022 în prima ligă bosniacă, după care a venit oferta din România, iar Dylan s-a alăturat echipei din Târgu Jiu, aici fiind la primul contact cu baschetul românesc.  ”Mă bucură faptul că am ajuns la o înțelegere și cu Carl Dylan. Este un jucător despre care eu cred că sezonul trecut nu și-a arătat întregul potențial pe care-l are, pentru că el este un jucător versatil, cu o bună calitate fizică. Cred că s-a obișnuit cu campionatul din România și cu ceea ce înseamnă CSM Târgu Jiu, și asta cu siguranță este un plus. La momentul actual și la posibilitățile noastre cred că este una dintre cele mai bune variante pe care le puteam alege”, a declarat pentru csmtargujiu.ro Claudiu Alionescu, antrenor al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu.

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: