Carnetele şi ştatele de plată în format electronic, de luna asta

Toate carnetele de muncă şi ştatele de plată nu vor mai fi primite la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj începând cu luna ianuarie decât în format electronic şi nu pe suport de hârtie ca până acum. Noua hotărâre a Ministerului Muncii a băgat spaimă în câţiva angajaţi ai ITM Gorj şi asta pentru că ei vor rămâne fără obiectul muncii. Conducerea ITM Gorj asigură că nu se va pune problema disponibilizărilor.

Cei câţiva angajaţi ai Compartimentului de Evidenţă a Muncii din cadrul ITM Gorj stau cu frica în sân din cauza faptului că odată cu noua reglementare ei nu vor mai avea activitate. ITM Gorj va mai primi contractele de muncă şi ştatele de plată pe suport de hârtie numai până la sfârşitul lunii ianuarie pentru câştigurile din luna decembrie, ulterior acestea fiind depuse doar pe suport electronic. George Romanescu, inspector şef al ITM Gorj, spune că oamenii din acest compartiment lucrează de zeci de ani în instituţie şi că sunt pregătiţi să facă faţă oricărei schimbări. „Carnetele de muncă şi ştatele de plată vor fi depuse în format electronic astfel încât angajaţii care se ocupau de primirea acestora cel mai probabil vor trece pe alte compartimente, unde vor ocupa alte funcţii şi vor avea alte atribuţii”, a declarat George Romanescu. Cât despre disponibilizări, Romanescu spune că „momentan nu am primit nimic oficial de la minister că vor fi disponibilizaţi. Ei lucrează de mult timp în cadrul instituţiei şi sunt pregătiţi să treacă de la întocmirea carnetelor chiar şi la munca de control”.

În prezent, ITM Gorj funcţionează cu un număr de 63 de angajaţi după ce în luna ianuarie a anului trecut au fost disponibilizate 17 posturi şi în luna iunie alte două posturi.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: