Cârţu e încântat de Moraes de la Bistriţa

Sorin Cârţu a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Moraes, tehnicianul gorjenilor apreciind eficacitatea lui şi plasamentul din teren la marcarea golurilor. Cu toate acestea Cârţu a apreciat că Moraes nu poate valora două milioane de euro cât se cere acum pentru rezilierea contractului său.  Atacantul Moraes a marcat opt goluri numai în retur fiind în cea mai mare parte artizanul salvării de la retrogradare a Gloriei Bistriţa.

Mai toţi antrenorii din Liga I îl laudă pe Moraes după meciurile cu Gloria toţi având motive întemeiate. Brazilianul care a înscris în retur opt goluri în 12 partide a fost ridicat în slăvi ultima dată de Cristi Pustai după remiza Gloriei cu Gaz Metan, scor 1-1:  "Moraes trebuie neapărat naturalizat, e un diamant." 

S-a lansat ideea naturalizării brazilianului

Jean Pădureanu e încântat de ideea de a-l naturaliza, dar pasează responsabilitatea unei ipotetice naturalizări selecţionerului. "Nu vreau să-i fac paradă lui Moraes şi să-l deconectez de la munca lui de fotbalist. E un jucător foarte valoros, dar clubul nu poate avea o poziţie în acest sens. Îndreptăţit să vorbească e Răzvan Lucescu. De la antrenorul naţionalei ar trebui să vină propunerea. Dar, oricum, drumul e lung", a comentat "Lordul". Antrenorul Gloriei, Şumudică, cel care practic l-a adus la Bistriţa şi l-a reinventat pe brazilian, susţine că totul depinde de dorinţa staff-ului tehnic al tricolorilor. "Nu e productiv să-mi laud jucătorii şi nu ar fi realist să vorbesc despre naturalizare. Această problemă îi priveşte pe antrenorii naţionalei". Şumi a subliniat că va fi greu pentru fotbalistul său să se menţină la acelaşi nivel şi din sezonul viitor:  "El are mare valoare, dar problema e dacă poate să joace la acelaşi nivel. Va fi mai greu să marcheze tot atâtea goluri".

Cârţu: „Moraes e peste media atacanţilor din România!”

Antrenorul pandurilor are cuvinte de laudă pentru jucătorii cu mare experienţă ai Gloriei Bistriţa dar mai ales pentru Moraes, un jucător care l-a impresionat. „Lui Moraes îi dăm atenţie, e un jucător bun dar nu poţi să schimbi acum sistemul pentru un anumit jucător. Nu mai joacă nimeni om la om, echipa va juca tot ce a jucat până acum în zonă, doar sper să i se dea o atenţie deosebită. E un jucător în mare formă care a făcut o impresie bună în retur. Îmi place, a făcut o impresie bună, e interesant, bravo lui!. Vom vedea la faţa locului ce atitudine vom avea şi în funcţie de forma lui sportivă pentru că depinde de mai multe aspecte”, a spus Cârţu recunoscând că îl apreciază de mai mult timp pe Moraes pentru simţul golului pe care îl are: „Ştie foarte bine cu mingea, şutează bine cu ambele picioare are viteză şi tehnică. E peste media atacanţilor din România la ora asta. E un atacant în formă care simte golul şi are şi un feeling din acesta pentru gol, are şi reuşite cum a fost cu Dinamo când a băgat mingea în poarta goală. Dar e greu să te afli acolo unde trebuie, să simţi aşa unde vine balonul şi să ai uşurinţa aceasta cu care să finalizezi”.

Moraes şi Costea sunt supraevaluaţi

Totuşi Cârţu nu crede că Moras valorează atât cât se spune că ar fi suma de reziliere a contractului său: „E un atacant bun în România, dar nu de sumele care se vehiculează, sau de suma lui de reziliere. Am auzit că e de două milioane dar, din punctul meu de vedere, nici un jucător din România nu face două milioane de euro”. Vorbind despre sumele vehiculate pentru jucătorii români, Cârţu crede că nici Costea nu mai face banii care se cereau la un moment dat pentru un eventual transfer al său de la Universitatea: „Nici Costea nu cred că valorează atât pentru că e campionatul românesc care niciodată nu o să-ţi producă nişte jucători de preţuri de astea. Atâta timp cât ai prestaţia pe care o ai în meciurile naţionale nu sare nimeni cu nu ştiu ce bani dacă vi cu preţuri din acestea. La prestaţiile naţionalei noastre nu va da nimeni nu ştiu ce bani Iar Costea acum, săracul chiar nu mai face niciun ban. Cine ştie cum este după operaţie. Cine-l mai aduce pe Costea acum că nu se ştie cum se va termina situaţia. E foarte greu să revii după o asemenea operaţie”.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: