Casa de Pensii le cere pensionarilor să nu mai trimită cereri pentru bilete

Zeci de pensionari au trimis cereri la Casa Judeţeană de Pensii pentru a-şi depune cererile pentru biletele de tratament. În timp ce bătrânii stau la cozi la poştă să-şi depună cererile pentru un bilet, angajaţii nu au nici măcar criteriile de selecţie a celor care vor beneficia de concedii.

Cum era de aşteptat, şi în acest, an cererile venite din partea beneficiarilor biletelor de tratament nu au întârziat să apară. Înaintea datei de 15 decembrie s-au primit aproximativ 500 de cereri iar după această dată numărul lor creşte considerabil de la o zi la alta. „Ne confruntăm cu o situaţie dificilă pentru că noi de aproape 6 ani lucrăm pe acelaşi sistem şi pe aceleaşi criterii de acordare a biletelor de tratament. Tot de atunci am hotărât ca beneficiarii să trimită cererile pentru biletele de tratament prin poştă pentru a nu se forma cozi şi aglomeraţii la noi la instituţie. La începutul lunii noiembrie am primit o adresă oficială de la Bucureşti prin care am fost informaţi că s-a constituit o comisie pentru revizuirea criteriilor în baza cărora se acordă biletele pentru anul 2010 în sensul eliminării criteriului repartiţiei biletelor în ordinea cererilor. Totodată, trebuie să se stabilească şi numărul biletelor de tratament prin legea bugetului asigurărilor sociale, lege care nu a fost încă aprobată. Totodată, ne-a spus să nu primim nicio cerere decât la data stabilită la nivel naţional. Noi nu ştim ce să facem pentru că mulţi oameni nu ştiu şi ei fac la fel ca în anii trecuţi”, a declarat Ioana Talău, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii.

Cererile depuse până acum nu sunt luate în seamă

Conducerea Casei Judeţene de Pensii caută soluţii pentru a-i determina pe gorjeni să nu mai trimită cererile pentru biletele de tratament pentru că aceste nu sunt luate în considerare datorită faptului că nu au fost stabilite până în prezent condiţiile de acordare a acestor bilete în anul 2010. La primele 500 de scrisori cu cereri, reprezentanţii Casei de Pensii le-au răspuns expeditorilor, însă acum nu-şi mai pot permite acest lucru datorită costurilor foarte mari. „ Nu au trecut decât câteva zile şi am primit foarte multe scrisori cu cereri. Înaintea datei de 15 decembrie am primit 500 de scrisori cu cereri la care le-am răspuns oamenilor înapoi pentru a le explica situaţia. În data de 15 s-au primit 280 de scrisori iar pe 16 numărul lor s-a mărit la 350 şi numărul lor este într-o continuă creştere. Noi nu ne mai putem permite să le răspundem la toţi oamenii pentru că nu avem suficienţi bani şi mai este şi criză financiară. Se cheltuiesc o grămadă de bani pe plicuri, hârtie, timbre şi în plus o muncă în zadar pentru noi, să desfacem fiecare plic să-l citim şi să răspundem. Oamenii trebuie să înţeleagă că aceste cereri nu vor fi luate în considerare până în momentul în care nu vom primi ceva oficial de la Bucureşti iar atunci vom anunţa pe toată lumea prin intermediul primăriilor şi al mass-mediei”, susţine Ioana Talău.

 Pensionarii sunt nelămuriţi

Beneficiarii biletelor de tratament nu ştiu acum ce să mai facă. Ei se tem ca nu cumva să fie luate în considerare şi cererile trimise până acum sau noile criterii să fie unele mult mai stricte şi totodată să se micşoreze numărul de bilete. „Nu ştim ce să facem şi de aceea am venit aici să clarificăm situaţia. Nu ştim ce să mai înţelegem. Ne este teamă că vom rămâne fără bilete. Ne facem tot felul de probleme, dacă acum ne spun că cererile nu se ia în calcul ca să nu mai trimitem iar apoi se schimbă şi se ia în calcul. Suntem în dubii să le depunem, să nu le depunem dar cică nu le primesc. Poate nu se mai ia în considerare ordinea depunerii cererilor şi se schimbă criteriile. Noi cum mai aflăm când încep să se depună cererile? Nu ştim dar e o bătaie de joc”, povesteşte un pensionar.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: