Căutarea de directori pentru echipa lui Ciurel, finalizată

Perioada de depunere a dosarelor de candidatură pentru şefia Diviziilor Energie, Strategie Dezvoltare şi Financiară din cadrul CE Oltenia a expirat pe 30 martie, respectiv 20 martie. Singurul director din Directoratul CE Oltenia care a fost selectat pe OUG 109 privind guvernanţa corporatistă este Daniel Antonie, care a semnat contractul de mandat în februarie. Aurel Medinţu, cel care şi-a dat demisia de la complex, dar este încă director, susţine că şi el a câştigat concursul de recrutare. Alţi oficiali din companie susţin că Medinţu nu a câştigat concursul şi îl acuză pe directorul Laurenţiu Ciurel că a periclitat selecţia făcând publice date din această procedură.

Surprinzător, Complexul Energetic Oltenia a redeschis pe 27 februarie perioada de depunere a dosarelor pentru trei din cele patru funcţii de directori de divizie din cadrul companiei. Este vorba despre funcţia ocupată de Aurel Medinţu - Divizia Energie, Ion Petroniu - Divizia Strategii Dezvoltare şi Adriana Vâlceanu- Divizia Financiară. Candidaturile au putut fi depuse până pe 20 martie la Financiar şi 30 martie la Energie şi Strategie. Povestea concursului pe OUG 109 la CEO a fost cu cântec de la început, pentru că în presă se vehicula faptul că tot actualii directori sunt doriţi de Ciurel, deşi compania plătea 150 de mii de lei pentru a căuta manageri profesionişti. Ultimele declaraţii publice făcute pe marginea selecţiei lui Aurel Medinţu la Divizia Energie au clarificat faptul că acest concurs nu a fost corect.

Medinţu mai are o şansă

Primele demersuri pentru recrutarea directorilor din CEO au fost făcute în mai-iunie 2014, iar în noiembrie ar fi trebuit făcute publice numele câştigătorilor. Pe tot parcursul procedurii de selecţie din CE Oltenia au plecat informaţii potrivit cărora firmele Quest Advisors SRL şi Transearch SRL vor selecta tot actualii directori.

Singurul care a câştigat a fost Daniel Antonie. Aurel Medinţu, director la Divizia Energie, susţine că şi el a promovat examenul. Dar scandalul a început după redeschiderea selecţiei, la iniţiativa fostului preşedinte al Consiliului de Supraveghere, Dorin Spătaru. Înainte de Spătaru, preşedinte al Consiliului a fost Gabriel Dumitraşcu. Aurel Medinţu, directorul demisionar, dar rămas pe baricade, spune că Dumitraşcu nu a vrut să-i semneze contractul de mandat, câştigat în urma recrutării. Dumitraşcu susţine că nu s-a ajuns acolo pentru că Medinţu nu a trecut concursul. Ba mai mult, acesta spune că Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a periclitat procedura de selecţie făcând publice două nume de pe lista scurtă: Giani Kacic şi Alexandru Teleru. Unul dintre ei era pe Energie, iar, potrivit lui Dumitraşcu, Ciurel a condiţionat rămânerea lui la CEO de rămânerea lui Medinţu.

După ce Ciurel a dat presei numele, cei doi au fost nevoiţi să se retragă, deoarece erau manageri în alte companii mari. Va fi interesant de văzut care sunt persoanele care vor fi desemnate la a doua selecţie pentru şefia diviziilor CE Oltenia. Cert este că Aurel Medinţu mai are o şansă să fie ales.

REACŢIE

CE Oltenia, una dintre cele mai mari companii din ţară, lasă în ceaţă acest subiect extrem de dezbătut şi care pune la îndoială concursul realizat de o firmă de recrutare. Practic, compania trage de timp ca să găsească soluţii pentru păstrarea lui Aurel Medinţu. El poate rămâne doar dacă propune acest lucru noul Consiliu de Supraveghere. Până atunci, Aurel Medinţu rămâne în concediu de odihnă, medical sau de care o fi nevoie.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: