Căutat de procurori pentru a fi arestat

Un ţepar din Gorj s-a ales cu mandat de arestare preventivă în lipsă, după ce a reuşit să îşi piardă urma, deşi este acuzat de o evaziune fiscală cu multe zerouri în coadă. Bărbatul, Viorel Constantin Dunoiu, este recidivist şi pe rolul Tribunalului Gorj se mai află un dosar în care este judecat pentru fapte similare celor pentru care anchetatorii au cerut acum arestarea lui. Dunoiu a plecat în lume după ce nu a plătit statului peste un milion de lei drept impozite. „Inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Târgu-Jiu, a emis facturi fiscale şi a livrat mărfuri către alte societăţi comerciale, realizând venituri pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile, fapt ce a produs bugetului de stat un prejudiciu de 1.287.757 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. În prezent inculpatul Dunoiu Constantin-Viorel se sustrage de la executarea unei pedepse privative de libertate de 7 ani închisoare, aplicată pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi figurează urmărit la nivel naţional”, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Gelu IONESCU

Alte stiri

La furat la CET Târgu Jiu

Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată marţi de către un agent de pază cu privire la faptul că în timp ce executa serviciul de pază, a surprins un tânăr în timp ce sustrăgea fier vechi din incinta CET Tg-Jiu. Pe parcursul cercetărilor poliţiştii au constatat că suspectul, P.I., de 25 ani, din comuna Băleşti, judeţul Gorj, a sustras cantitatea de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />153 kg deşeuri feroase, pe care o transporta cu ajutorul unui atelaj cu tracţiune animală. Întreaga cantitate de deşeuri a fost recuperată, ulterior fiind restituită unităţii prejudiciate. Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului. 

(M.M.)

Obştea Bumbeşti, prădată de hoţi

Poliţiştii din Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi de F.I., de 42 ani, din oraş despre faptul că în perioada 8 - 11 iunie 2012, persoane necunoscute au demontat şi sustras mai multe piese şi subansamble de pe un buldozer, proprietatea Obştii Bumbeşti, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată la suma de 1.500 lei. În urma activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat suspectul infracţiunii de furt ca fiind T.D., de 66 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu. Pe parcursul cercetărilor poliţiştii au constatat că suspectul valorificase bunurile sustrase la un centru de colectare a deşeurilor feroase, pentru suma de 300 lei. Bunurile sustrase au fost recuperate, fiind restituite ulterior unităţii prejudiciate. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea răspunderii judiciare a suspectului, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

(M.M.)

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: