Ce aşteaptă CE Oltenia de la noul ministru al Energiei

Virgil Daniel Popescu este noul ministru al Energiei. El are o misiune grea cel puţin în ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia. Aici, trebuie să deblocheze mai multe hotărâri de Guvern pe care oficialii companiei din Gorj aşteaptă de câteva luni să le pună în aplicare, pentru a crea fronturi de lucru. De asemenea, şi bugetul CEO trebuie aprobat odată cu instalarea noului Guvern.

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a explicat că sunt cinci hotărâri de Guvern care nu au putut fi puse în aplicare pentru că Ministerul Energiei a rămas fără ministru. Acestea nu sunt singurele probleme arzătoare ale companiei din Gorj. CEO aşteaptă veşti şi privind schema de ajutor pentru a putea cumpăra toate certificatele de dioxid de carbon de care are nevoie anul viitor ca să nu rişte închiderea.

De asemenea, trebuie aprobat şi bugetul companiei şi avizate actele normative pentru scoaterea din fond forestier a pădurilor unde urmează să fie extinse cariere ce aparţin Complexului Energetic. „Aşteptăm să deblocăm cele cinci hotărâri de Guvern care, din păcate, sunt blocate de două luni şi jumătate de când am rămas fără ministru la Energie. Avem Memorandumul care este aprobat, avem o rectificare de buget care trebuie aprobată. Avem exproprierea de la Pinoasa, care trebuie aprobată. Avem bugetul pe anul acesta şi avem două acte normative pentru scoaterea din fond forestier, acte normative demarate de Ministerul Apelor şi Pădurilor, dar care sunt în avizare la Ministerul Energiei acum”, a transmis Sorin Boza, managerul companiei energetice. (M.M.)

Vizualizări: 2,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: