Ce aşteaptă Ciurel?

În al 12-lea ceas, chiar al 13-lea, Victor Ponta a demisionat cu guvern cu tot. Este o chestiune de zile până când vom avea un nou guvern, care cu certitudine va fi unul cu oameni mult mai curaţi. Asta pentru că românii sunt zilnic în stradă, obligând autorităţile să nu greşească. Chiar şi Preafericitul Daniel a prezentat ieri scuze publice, fapt fără precedent în istoria bisericii ortodoxe.

La Gorj, lucrurile par înţepenite. Ciurel se face că nu pricepe faptul că mai este pe funcţie pentru că a avut propte politice. Nu demisionează nici pentru că are dosar penal, nici pentru că a comis abuzuri asupra a mii de salariaţi, nici pentru pierderile de 150 de milioane de euro de anul trecut, nici pentru că a ajuns director cu sprijin politic. Ciurel este surd la strigătele pieţei, care îl vizează şi pe el şi pe alţii ca el.

La fel de surzi sunt şi foştii lui colegi din PSD Gorj. Ciprian Florescu şi Alin Văcaru, doi dintre mai tinerii politruci de Gorj, sunt mult mai incapabil să înţeleagă mesajul pieţei decât Cârciumaru sau Călinoiu. Măcar Cârciumaru a fost director de mare unitate economică înainte să ajungă primar, a avut o carieră profesională în spate. Văcaru, un fost şef de sală la un cazinou din Târgu Jiu, şi Ciprian Florescu, fost jurnalist sportiv, dar nu cel mai bun, au ajuns printre primii şefi ai instituţiilor din Gorj strict pe criterii politice, nu profesionale. Ba şi nevestele lor au fost promovate în instituţii de stat. Piaţa strigă împotriva acestui tip de oportunism politic, împotriva politrucilor care au căpuşat toate instituţiile statului, că pe mintea lor nu ar fi în stare de nimic. Cu un tupeu incredibil, cei doi, dar şi alţi pesedişti, le spun tinerilor din piaţă să vină să-i bată la vot. Cum să vă bată, ticăloşilor, câtă vreme voi câştigaţi alegeri mituind electoratul, cumpărând voturi prin oferirea de posturi publice şi contracte din bani publici, folosind în fel şi chip instituţiile statului pentru a câştiga alegerile? Nu cred că sunteţi atât de proşti încât să credeţi că aţi ajuns pe merit profesional acolo unde sunteţi. Aţi ajuns folosindu-vă de un sistem de stat corupt, ca aproape toţi politicienii care ne conduc. Nu vă faceţi că nu pricepeţi, protestul este împotriva voastră, a tuturor. Singurul gest de responsabilitate politică al oricărui lider politic, mai ales cu două-trei sau mai multe mandate în spate, este acela de a demisiona. Doar astfel arată că înţelege „strada”. Până acum nu a înţeles nimeni, nici Blaga, nici Gorghiu, nici Băsescu, nici Dragnea, nici Oprea, nici Tăriceanu şi aşa mai departe.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: