Ce au în comun directorul Ciurel şi ministrul Şova

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi ministrul Dan Şova au în comun... casa de avocatură. Cei doi sunt reprezentaţi în procese de Casa de Avocatură Voinescu şi Asociaţii. Aceasta a avut contracte de colaborare şi cu Casa Şova şi Asociaţii, cea care a păpat multe miliarde de la complexurile energetice, cu ajutorul premierului Victor Ponta.

Directorul general Laurenţiu Ciurel este reprezentat în procesul cu Fondul Proprietatea, privind modul de selecţie a sa în fruntea companiei, de Casa de Avocatură Voinescu şi Asociaţii. Pe 16 octombrie se dă pronunţarea în acest proces.

Şi Dan Şova are încredere tot în această casă de avocatură în procesul său cu Monica Macovei. El a fost dat în judecată de Monica Macovei şi mama sa, după ce Şova a afirmat că tatăl europarlamentarului PDL a fost general al securităţii. Macovei cere daune morale de 7 miliarde de lei, iar ieri a fost termen în proces.

Şova, Ponta şi Voinescu

Într-un interviu pentru Agerpres, ministrul Dan Şova, a povestit legătura dintre Casa Şova şi Cabinetul Voinescu. El a explicat că firmele mari de avocatură sunt specializate în anumite domenii şi uneori încheie contracte de conlucrare profesională. Un astfel de contract a fost încheiat, spune Şova, şi cu cabinetul avocatului Victor Ponta, şi cu Voinescu. "Pentru o perioadă similară de 15 luni de colaborare între Şova şi Asociaţii si Viorica Voinescu onorariile încasate de doamna Voinescu sunt cu 1/3 mai mari decât onorariile încasate de Victor Ponta de la Şova si Asociaţii", a precizat Şova.

În realitate, Şova şi Ponta, dar şi prieteni lor au câştigat câteva milioane de euro din contractele cu Rovinari şi Turceni.

AVOCAŢI

Complexul Energetic Oltenia a anunţat că până pe 15 octombrie va angaja mai multe case de avocatură pentru mai multe speţe ale companiei, situaţii care depăşesc juriştii din companie. Lista celor două sau trei case de avocatură angajate pentru consultanţă, şi nu pentru reprezentare, după cum a spus Ciurel, ar trebui să fie publică până la finalul lunii.

CONTRACT

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, pe 24 iunie 2011, că avocatul Victor Ponta a colaborat cu firma Şova şi Asociaţii în baza unei convenţii profesionale, pentru 15 luni. Şova a precizat că Ponta a primit 40.000 de euro cu tot cu TVA, fiind vorba de o suma de 2.000 de euro lunar.

DECLARAŢII

În 2011, când au fost făcute verificări ale contractelor Casei Şova, Laurenţiu Ciurel declara că avocaţii actualului ministru au fost de ajutor companiei, că nu există nicio legătură între casele Şova şi Ponta şi că respectivul contract era avantajos din punct de vedere financiar. Încasau 170 de lei pe oră, dar munceau şi câte 24 de ore pe zi.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: