Ce cred politicienii din Gorj despre plagiatul lui Ponta

Presa străină a relatat că primul ministru al României, Victor Ponta, a plagiat capitole întregi din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internațională. Scandalul a avut reacții dure și în mediul politic de la Gorj, mai ales că răspunsul lui Ponta nu sa mulţumit pe nimeni. A declarat că de vină pentru acest atac este președintele Traian Băsescu. Liderii politici de la Gorj au păreri împărțite în privința plagiatului.

Premierul Victor Ponta este acuzat de o revistă străină că în teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internațională apar capitole întregi copiate de la alți autori. Dovezile în acest sens nici nu au întârziat să apară ieri în presa centrală. Cert este că primul ministru a răspuns acestor atacuri declarând că nu poate fi vorba de plagiat pentru că a citat în bibliografie sursele din care s-a inspirat. Mai mult, este dispus să renunțe la titlul de doctor în Drept.

Călinoiu spune că e o stare de neînţeles…

Scandalul de la nivel central a avut ieri ecouri și în județul Gorj, liderii politici de aici mizând și ei pe faptul că de fapt este vorba de o răzbunare a președintelui Traian Băsescu. ”Normal că e vorba de o stare de neînțeles a președintelui, stare de disperare care îl face să ia orice măsură împotriva premierului. S-a pornit un război politic din care evident nu va avea de câștigat președintele pentru că prin astfel de mijloace își dă arama pe față”, a declarat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Copreședintele USL la nivel județean, Dian Popescu, a declarat ieri că este în mod cert un atac venit din partea Opoziției și că nu crede că Ponta ar fi plagiat în teza de doctorat, deşi chiar premierul a recunoscut că a copiat. ”Părerea mea este, și am mai spus, că este vorba de un atac venit din partea Opoziției la adresa premierului Victor Ponta, eu sunt convins că nu a plagiat și atât timp cât aceste acuzații nu sunt dovedite domnul Ponta nu este vinovat”, a declarat Dian Popescu, copreședinte USL Gorj.

Senatorul PSD, Toni Mihail Greblă, spune că în astfel de situații trebuie mult calm și diplomație mai ales că ar putea fi vorba de o știre falsă. ”Trebuie să privim lucrurile cu calm, trebuie să vedem mai întâi dacă este vorba de vreun plagiat sau nu și apoi să comentăm. Deocamdată sunt niște zvonuri apărute într-un ziar străin și relatat de presa noastră. Eu cred că e mai degrabă o născocire politică”, a declarat Toni Mihail Greblă, senator PSD.

Ionel Manţog nu a dorit să comenteze prea mult pe marginea acestei situaţii, dar a subliniat că acesta este momentul potrivit pentru a lua măsuri clare împotriva acestui fenomen, plagiatul.

Ponta: Am plagiat 30 de pagini

Încă de la început, premierul Victor Ponta l-a arătat cu degetul pe Traian Băsescu pentru aceste acuzații. Ponta a declarat ieri că este vorba de un război politic între el și Băsescu care se va termina cel mai probabil în toamnă. ”Am plagiat cele 30 de pagini, din 410 pagini, e totuşi o performanţă. Este vorba despre lucrarea domnului Diaconu, cel care m-a acuzat că l-am plagiat şi acolo se face o descriere a statutului care fusese proaspăt aprobat atunci. Nu se poate vorbi despre intenţia mea de a plagia ce au făcut ei. Nu-mi aduce niciun beneficiu, nu predau la nicio facultate, nu iau niciun leu în plus. Este vorba despre un război politic între mine şi domnul Băsescu. În fiecare zi este o bătălie, care trebuie să înceteze, să curăţăm această societate de metodele securiste. Va fi o bătălie dură, destul de lungă, probabil până în toamnă", a declarat premierul Victor Ponta.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: