Ce eveniment european ar putea fi organizat la Turburea

Castelul Roşianu din Turburea ar putea fi locul de întâlnire al tinerilor creştini ortodocși din Europa. Se va întâmpla acest lucru în momentul în care Mitropolia Olteniei va primi finanţare pentru reabilitarea castelului, dar şi pentru amenajarea celor 6 hectare de teren primite cu titlu gratuit.

Autorităţile locale din Turburea au dat în urmă cu patru ani Mitropoliei Olteniei Castelul Roşianu, dar şi terenul din jurul acestuia. Mai mult decât atât, şi Mitropolia Olteniei din Craiova funcţionează în casa boierilor Roşianu şi acest lucru a cântărit destul de mult când s-a decis şi predarea castelului.

Cei de la Mitropolie au făcut deja proiectul pentru reabilitarea castelui din Turburea şi nu numai. "Vreau să vă spun că am şi eu proiectul şi dacă se va realiza va fi ceva deosebit aici la Turburea. Pe lângă reabilitarea castelului se va construi aici o biserică pentru 1.000 de persoane, va fi amenajat un spaţiu de campare pentru 500 de persoane, se vor face 20 de căsuţe din lemn, un pavilion pentru activităţi educativ-culturale, un amfiteatru, dar şi o sală de sport", a precizat primarul Ion Bârcă.

Este vorba de două proiecte depuse pentru finanţare la Banca Mondială şi la Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală a investiţiei este de 12.000.000 de euro, iar când va fi gata aici va avea loc unul din cele mai importante evenimente religioase din Europa.

„Acest spaţiu va fi folosit de tinerii creştini ortodocși din Europa pentru întâlniri. Eu am încredere în Mitropolia Olteniei că va obţine finanţare. În acest moment, tinerii de la Teologie se duc în Franţa, iar cei de acolo vin la Turburea. Se întâmplă asta de 4 ani de când au preluat castelul", a mai spus Bârcă.

Vizualizări: 1,815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: