Ce firmă a câştigat tipărirea şi expedierea somaţiilor pentru târgujieni

O firmă din Cluj va tipări şi emite somaţiile întocmite de Direcţia Publică de Venituri Târgu Jiu pentru cetăţenii care nu şi-au achitat la timp taxele şi impozitele locale. Autorităţile spun că prin contractarea acestei societăţi vor scuti cel puţin 2 lei pentru fiecare somaţie emisă.

Direcţia Publică de Venituri Târgu Jiu a organizat o licitaţie pentru predarea activităţi de tipărire şi expediere a somaţiilor către populaţie unei firme. La licitaţie s-au înscris două societăţi, Poşta Română şi Zipper din Cluj. Aceasta din urmă ar fi venit cu cel mai mic cost pentru efectuarea serviciilor de tipărire şi emitere a somaţiilor. Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Venituri Târgu Jiu, spune că în acest fel angajaţii vor avea mai mult timp pentru inspecţiile în teren, iar costurile se vor reduce semnificativ. „A avut cea mai bună ofertă din punct de vedere financiare. Sunt economii de câteva miliarde de lei vechi numai la operaţiunea de tipărire, pentru că ei au luat în calcul contractul nostru care are o valoare de peste 40.000 de somaţii şi titluri într-un an  şi la rândul lor au reuşit să obţină costuri mici atât la hârtie, cât şi la consumabile. Au o maşină  proprie care tipăreşte aceste somaţii, pe când noi făceam această operaţiune cu imprimate obişnuite la care costurile erau mari. Numai expedierea pe noi ne costa 4.9 lei, deci la o somaţie şi la un titlu executoriu cu confirmare de primire, pe când aici am obţinut sub 3 lei. La plicurile obişnuite, sumele sunt mult mai mici”, a declarat Mariana Budulan.

În această perioadă, circa 21.900 de somaţii şi titluri executori vor fi emise pentru cetăţenii care nu şi-au achitat sumele aferente dărilor către bugetul local ce nu au fost încasate la termenul I de plată. Acestea au  fost tipărite şi emise de către firma din Cluj.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: