Ce locuri de muncă mai oferă străinii

Câteva sute de locuri de muncă sunt disponibile pentru gorjenii care vor să lucreze în străinătate. În această perioadă, angajatori din nouă ţări precum Italia, Franţa sau Norvegia caută forţă de muncă românească. Se caută personal pentru joburi de inginer, medic, îngrijitor copii şi chiar... berar.

Gorjenii interesaţi să lucreze în străinătate au posibilitatea să aleagă unul dintre cele 278 de locuri de muncă puse la dispoziţia lor prin Agenţia Judeţeană a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, în cadrul programului Eures. Ofertele cele mai atrăgătoare vin din partea angajatorilor din Norvegia care au nevoie de bucătari, patiseri sau inginer operaţiuni de foraj. De exemplu, gorjenii care vor să lucreze ca patiser sunt momiţi cu un salariu de 39.000 euro brut/an, în funcţie de calificări şi experienţă. Locul de muncă este în Oslo, la un restaurant cu specific japonez. Candidaţii pentru postul de patiser trebuie să cunoască limba engleză, să aibă calificare şi o experienţă vastă pe un post similar şi mai ales, să fie pasionaţi de prepararea mâncărurilor. O altă cerinţă este să fie creativi. Cei care doresc să lucreze ca patiser trebuie să aplice urgent, dat fiind faptul că angajatorul are nevoie cât mai repede de o persoană pe acest post. Persoanele interesate pot trimite o scrisoare de intenţie şi un CV Europass în limba engleză la adresa de e-mail: [email protected]. Alte documente se vor cere în cazul unui interviu. Termenul de aplicare la acest job este 31 iulie.

Loc de muncă pentru berari

Tot norvegienii sunt cei care vin cu o propunere pentru gorjenii care vor să lucreze ca berar. Este vorba de un post în cadrul unei fabrici de bere din localitatea Floro, pentru care se cere experienţă într-o fabrică de bere sau studii în domeniu. Norvegienii oferă 23-28 euro brut/ oră şi ajută la găsirea locuinţei. Cei interesaţi pot trimite CV Europass în limba engleza la adresa de e-mail:[email protected], până la data de 1 august.

Angajatorii francezi au nevoie de un medic coordonator pentru activităţi îngrijire şi coordonare pacienţi. Oferă un salariu de 50.000 euro/an. Se cer cunoştinţe de limba franceză, diplomă validată în Franţa şi înscriere în ordinal medicilor. Termenul limită de aplicare este 1 august.

Pe de altă parte, o familie din Largo San Giorgio, Italia, are nevoie de “o fată serioasă” pentru îngrijirea unui copil de 20 de luni, dar şi de problemele gospodăreşti. Se oferă 100 euro/săptămână, cazare, masă şi cheltuieli de deplasare. Se cere limba italiană şi permis de conducere. 

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: