Ce muzee pot fi vizitate gratuit în „Noaptea Muzeelor”

O dată în an se întâmplă ca muzeele să-şi deschidă porţile pentru vizitatori, până târziu în noapte. Acest lucru se datorează evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”, la care s-au aliat şi muzeele din judeţul Gorj. Cei care vor dori să facă un tur al acestor unităţi sau să ia parte la proiecţii de film, fotografie, momente coregrafice sau expoziţii, vor putea face acest lucru gratuit.

Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, Muzeul de Artă  şi Muzeul de Literatură „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti oferă pentru vizitatori o noapte plină de evenimente, sâmbătă, 18 mai, atunci când are loc evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”. Peste 1000 de vizitatori sunt aşteptaţi numai la Muzeul Judeţean Gorj. „În acest an asistăm la o dublă sărbătoare, în 18 mai este Ziua Internaţională a Muzeelor şi în acelaşi timp Noaptea Europeană a Muzeelor, acţiuni patronate de Consiliul Europei. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află la cea de-a IX-a ediţie. Cele trei muzee din Gorj vor fi deschise vizitatorilor între orele 15 la orele 24. Vor putea fi vizitate expoziţii temporare, expoziţii de bază, momente coregrafice, dansuri de societate şi balet, oferite de Asociaţia Măiastra din Constanţa. Doritorii vor putea cumpăra suveniruri, cărţi, reviste. Intrarea este gratuită”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

Pentru prima dată, anul acesta, va pus în practică un parteneriat educaţional de ghidaj muzeal. 12 elevi ai Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, coordonaţi de profesorii Elena Roată şi Elena Velţan, vor prezenta sălile expoziţiei de bază, costumaţi adecvat fiecărei săli.

Aproape 3000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul „Noaptea Muzeelor”. 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: