CE Oltenia, restant la plata uzufructului pentru terenurile închiriate

Conducerea CE Oltenia se va întâlni astăzi, la ora 11.00, cu primarii din zonele miniere, pentru a discuta probleme ridicate de aleşii locali. Întâlnirea va avea loc la sediul Diviziei Miniere. Edilii spun că au multe nemulţumiri pe care vor să le comunice factorilor de decizie din CEO.

Conducerea CE Oltenia i-a convocat pe edilii comunelor în care compania desfăşoară activităţi de minerit la discuţii. “Miercuri avem o discuţie la Complexul Energetic, suntem invitaţi toţi primarii din zonele miniere, va participa şi conducerea judeţului, adică aici mă refer la preşedinte, la prefect şi directorul complexului, domnul Ciurel. Întâlnirea va avea loc la Divizia Minieră, pe noi ne-a anunţat domnul Lăzăroiu, şeful de la Resurse Umane”, a spus primarul din Motru, Dorin Hanu.

Unii edili spun că vor comunica celor de la CEO păsurile pe care le au. “Şi eu am fost chemat la discuţii. Abia aştept să merg la această întâlnire, asta pentru că vreau să discut câteva aspecte. Cetăţenii erau obişnuiţi ca an de an, în luna mai cel târziu să intre în posesia sumelor rezultate în urma înscrierii terenurilor, deci uzufruct. Acum suntem în septembrie şi nici măcar n-au demarat acţiunea de negociere. Sunt 200 de cetăţeni care au terenuri închiriate la unitatea minieră şi nu şi-au primit banii.  Problema nu este numai la noi, la Roşia de Amaradia, am înţeles că e problemă generală la nivel de complex. E singurul an în care s-a întârziat atât de mult. Terenurile nu sunt libere de sarcini, oamenii făcuseră revoltă la un moment dat, au blocat o dată activitatea unităţii miniere. Personal m-am implicat pentru că reprezentanţii de la CEO mi-au promis că încep negocierile cu 1 septembrie. Altădată nu o să mai fac pe mediatorul, pentru că cetăţenii se uită în ochii mei acum, ce credibilitate mai am eu?”, a spus Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: