CE Rovinari face credit de 17 milioane de lei pentru grupul 4

Complexul Energetic Rovinari a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) un anunţ pentru contractarea unui credit în valoare de 176 de milioane de lei, bani necesari pentru instalaţia de desulfurare la blocul energetic numărul 4. Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 15 martie, la ora 13, la sediul societăţii.

Termenul dat de Uniunea Europeană pentru soluţionarea problemelor de mediu este aproape, motiv pentru care CE Rovinari vrea să facă un credit pentru implementarea instalaţiei de desulfurare umeda a gazelor de ardere cu echipament comun pentru reactiv si produs final, la blocul energetic nr. 4. Potrivit caietului de sarcini, este necesară depunerea unei garanţii de participare de 20.000 lei, cu valabilitate de minim 120 zile calendaristice de la data limita de depunere a ofertelor. Potrivit condiţiilor enumerate de companie, ofertantul trebuie sa faca dovada ca a prestat cel putin un serviciu de acordare credit, dus la bun sfârsit in ultimii 3 ani, in valoare de minim 100.000.000 lei., sau trei servicii de acordare credit.

Rambursarea în 12 rate

Durata contractului este de 10 ani. Perioada de graţie este de 4 ani  de la data emiterii de catre Banca de Export – Import a României EXIMBANK S.A. a scrisorii de garantie in numele si contul statului. Pe perioada de gratie se vor plati comisioanele si dobânzile aferente. Rambursarea creditului se va face in 12 rate semestriale egale, prima rambursare urmand a se efectua la 6 luni dupa expirarea perioadei de gratie.

Creditul va putea fi rambursat anticipat, fara perceperea vreunui comision de rambursare anticipata.

GARANTAT

Creditul va fi garantat cu: Scrisoarea de garanţie in numele si contul statului emisa de Banca de Export-Import a României EXIMBAK S.A., reprezentand maxim 80% din valoarea creditului. Pentru diferenţa rămasa neacoperita garantiile vor fi negociate si stabilite cu banca, beneficiarul va garanta cu bunuri mobile, imobile si cesiuni de creanta.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: