CE Rovinari trebuie să-l reangajeze pe Iliescu

Fostul director comercial al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Iliescu, a obţinut câştig de cauză în procesul pe care l-a intentat cu peste un an de zile în urmă pentru reangajarea sa în funcţia de conducere. El s-a judecat cu unitatea pentru că fostul lui şef direct, Laurenţiu Ciurel, l-a dat afară într-un mod care se dovedeşte a fi abuziv, deşi, până acum puţini au fost cei care au şi crezut aşa ceva.

Conform sentinţei pe care Iliescu a primit-o acasă de la Tribunalul Gorj, instanţa a anulat actul administrativ emis în iunie 2008 de fostul director general Laurenţiu Ciurel, prin care Iliescu era eliberat din funcţia de director comercial. Aceiaşi sentinţă obligă Complexul Energetic să-l reangajeze în aceiaşi funcţie pe fostul director comercial şi, de asemenea, să-i plătească drepturile salariale pentru toată perioada scursă de la desfacerea contractului de muncă şi până la reangajarea acestuia. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Decizia a fost pronunţată după ce, iniţial, o altă instanţă a Tribunalului Gorj respinsese plângerea lui Iliescu, acesta continuând procesul la Curtea de Apel Craiova, unde instanţa a dispus rejudecarea procesului la Târgu Jiu. Procesul respectiv a început în toamna anului trecut, prima sentinţă de respingere a plângerii fiind pronunţată după 8 termene şi trei amânări, Iliescu apreciind că judecata a fost una "neobişnuit" de lungă pentru astfel de cauze.

Convins că a fost victima unui abuz

Gheorghe Iliescu declară că aşteaptă să fie reangajat la Complexul Energetic Rovinari, el pierzându-şi funcţia după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au dat calitatea de "martor" în două dosare deschise pe numele fostului director general Laurenţiu Ciurel, anchetele nefiind finalizate nici până în prezent. "A fost evident un abuz în serviciu al celui care m-a dat afară. Am spus lucrul acesta atunci şi am de abia confirmarea, după mai bine de un an şi jumătate de luptă prin instanţă. Nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce am trecut eu şi sper ca fostul director general, dacă va mai fi vreodată în astfel de funcţii de conducere, să se comporte altfel cu subalternii şi să respecte legea", declară Iliescu.

Fostul director comercial a fost schimbat din funcţie pe 20 iunie 2008, deşi se afla în concediu medical, fiind internat într-un spital din Bucureşti.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: