CE Rovinari vrea să ia un credit de 100 de milioane de lei de la CEC Bank

Producătorul de electricitate Complexul Energetic Rovinari negociază cu CEC Bank pentru un credit de 100 milioane lei, pe 15 ani, cu 4 ani de graţie, după ce şi anul trecut a luat un împrumut de la CEC Bank de 100 milioane lei, compania vrând totodată să ia încă două credite de peste 300 mil. lei.

"Iniţial, pentru acest credit purtaserăm negocieri şi cu Raiffeisen, Bancpost, BRD - Groupe Société Générale, însă acum negociem numai cu CEC Bank", a declarat pentru NewsIn directorul de investiţii al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Vasile Tudorescu. Noul credit de 100 milioane lei este necesar companiei pentru lucrările de modernizare la blocul 6 din cadrul complexului energetic, spun reprezentanţii companiei.

Încă două credite

De asemenea, compania a decis în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 31 martie contractarea a altor două credite, de 176 milioane lei şi respectiv de 140 milioane lei, pentru investiţii, iar Eximbank va garanta 80% din fiecare credit. Negocierile pentru aceste două credite nu au demarat încă. "Creditul de 176 milioane lei este necesar pentru realizarea unei instalaţii de desulfurare umedă a gazelor de ardere la blocul nr. 5, iar creditul de 140 milioane lei este necesar pentru o instalaţie asemănătoare la blocul nr. 4. La blocurile 3 şi 6 deja se construieşte câte o instalaţie de desulfurare", a precizat Vasile Tudorescu. Totodată, Complexul Energetic Rovinari a semnat în iulie 2009 cu CEC Bank pentru un împrumut de 100 milioane lei, necesar realizării depozitului de zgură şi cenuşă folosind tehnologia fluidului dens. De asemenea, Complexul Energetic Rovinari a luat în prima parte a anului trecut o linie de creditare de 25 milioane lei, de la BRD - Groupe Société Générale, valabilă pe o perioadă de un an. Banii au fost luaţi preventiv, pentru activităţi curente, necesare activităţii de producţie.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: