Ce spune Cioloș despre secretizarea planului de restructurare a CE Oltenia

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia a ajuns la Comisia Europeană pentru aprobare, dar pentru opinia publică este secret.

Europarlamentarul USR-PLUS Dacian Cioloș, președinte al grupului Renew Europe și fost comisar european, spune că instituțiile europene nu impun secretarizarea unor astfel de documente decât în cazul în care implică politici concurențiale.

“Eu nu știu ca o instituție precum Comisia Europeană să ceară secretizarea vreunui document. Lucrurile acestea cred că ar trebui să le clarifice guvernul sau cel care a elaborat planul. În general, în chestiunile care sunt legate de politica de concurență, acolo sunt într-adevăr anumite elemente care nu sunt făcute publice până nu au aprobare de la comisie. Dar, nu cred că este cazul pentru acest plan de restructurare”, a spus Cioloș sâmbătă la Târgu Jiu, unde a venit să susțină candidații alianței la alegerile locale.

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia a fost înaintat de Ministerul Economiei către Consiliul Concurenței și de acolo la Comisia Europeană.

Dacian Cioloș este însă de părere că anumite părți în plan ar fi trebuit să fie dezbătute public. “În orice dosar de acest gen, și vă spun din experiență, sunt lucruri care nu doar că ar trebui făcute publice, dar trebuie dezbătute public cu cei care sunt direct vizați”, a spus liderul PLUS.

Cei de la conducerea CE Oltenia se așteaptă ca planul să fie aprobat în jurul datei de 15 decembrie, ceea ce înseamnă că gorjenii îi vor afla conținutul abia după alegerile din 6 decembrie.

Vizualizări: 2,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: