Ceartă la şedinţa cu pensionarii între Romanescu şi Râbu

Întâlnirile cu persoanele vârstnice, ce au loc lunar la Prefectura Gorj, culminează mai nou cu câte o ceartă electorală. După ce în şedinţa trecută prefectul Liviu Andrei le-a atras atenţia senatorului Toni Greblă şi deputatului Vasile Popeangă  că îşi fac campanie electorală în faţa pensionarilor, acum a venit rândul subprefectului Marcel Romanescu, care a avut un schimb de replici cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vasile Râbu. Romanescu i-a reproşat lui Râbu că face campanie electorală după ce vicepreşedintele s-a declarat nemulţumit de felul în care se desfăşoară aceste şedinţe, în care nu se găsesc soluţii pentru problemele ridicate de vârstnici.

Vasile Râbu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, şi-a făcut apariţia la întâlnirea lunară cu vârstnicii ca să-şi exprime nemulţumirea faţă de felul în care sunt trataţi pensionarii din Motru, care nu primesc bilete de tratament. Deşi nu prea este văzut pe la această şedinţă, Râbu a început să dea sfaturi. „Suntem aici, în capul mesei şi oamenii aşteaptă ceva de la noi. Măcar din punct de vedere medical să facem ceva pentru ei. Ăsta a muncit o viaţă întreagă omul şi vrea să se ducă şi el cu un bilet de tratament şi nu putem să îi dăm. Oare de ce- Acestea sunt întrebările. Putem să stăm aici două săptămâni şi să le povestim, şi eu şi domnul subprefect. Şi oamenii spun că sunt deştepţi ăia că vorbesc mult. La Motru sunt 6500 de pensionari. Câţi au plecat în staţiune- Să chemăm pe directorul de la SNLO să purtăm o discuţie cu dumnealor. Sunt probleme la Urdari deosebit de mari. Haideţi să facem ceva pentru oamenii aceştia”, spune Vasile Râbu. Observaţiile făcute de Râbu l-au nemulţumit pe subprefectul Marcel Romanescu, care i-a reproşat că îşi face campanie electorală. „Şedinţele acestea le ţinem de patru ani de zile şi nu am făcut campanie electorală. Problemele din minerit au fost dezbătute de cel puţin trei-patru ori, de când eu sunt subprefect. Am avut şi reprezentanţii SNLO-ului şi reprezentanţii complexurilor energetice. Deci nu a fost o problemă pe care nu am tratat-o. Am tratat-o în dezbaterile cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi ai pensionarilor. Acum nu e vina mea că nu v-au informat pe dumneavoastră la Consiliul Judeţean de faptul că noi am tratat această problemă”, declară Marcel Romanescu.

CAMPANIE

Atacat, Vasile Râbu a ţinut să specifice în faţa presei şi a pensionarilor că nu candidează şi nu face campania Consiliului Judeţean. „Eu nu am venit să fac campanie electorală. Păi dacă stăm aşa şi nu facem nimic şi spunem că nu putem să îl chemăm pe Burlan că e director general  să stea de vorbă cu noi... Păi îmi cer scuze. Domnilor pensionari, eu îmi cer scuze, eu încerc să vă ajut. Eu nu fac campanie electorală pentru că nu candidez la nimic. Ca să fie foarte clară treaba. Râbu nu candidează. Eu nu fac campania Consiliului Judeţean. Eu v-am spus că mi s-au ridicat probleme din teritoriu. Cred că nu vă deranjează, domnule subprefect, dacă în chemăm pe domnul director general Burlan ca să ne spună aici”, mai specifică Vasile Râbu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: