Cel mai important joc al turului pentru Pandurii

Pandurii joacă azi un meci de care pe care cu FC Braşov. Diferenţa dintre cele două echipe din clasament nu e prea mare, doar două puncte, iar o victorie a pandurilor i-ar scoate din zona retrogradării.

Tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, e conştient că meciul nu va fi deloc uşor, mai ales că cei de la FC Braşov vin cu un moral bun după ultima victorie. Dar faptul că meciul are o importanţă capitală îl face pe antrenor să fie îngrijorat şi iritat înaintea acestei partide:  „Ne aşteaptă un meci extraordinar de dificil cu Braşovul. Pentru mine e cel mai important joc din acest tur de campionat din mai multe motive. De aceea sunt destul de iritat de starea de veselie din jurul echipei, care nu este una benefică. Când depăşim o anumită limită s-ar putea să cădem în partea cealaltă şi de asta mi-e frică foarte tare”.

Meci cu o încărcătură mare

Grigoraş a explicat în conferinţa de presă că nu le-a transmis prea multe felicitări pentru meciul cu U Cluj jucătorilor, pentru că se gândea deja la partida următoare. Din păcate nici rezultatele din etapa care a trecut nu au ajutat deloc Pandurii, din contră, toate au fost împotriva gorjenilor. „E un meci important, cu încărcătură foarte mare, întâlnim un adversar care are două puncte mai mult decât noi, în eventualitatea unei victorii îi putem depăşi şi măcar pentru o scurtă perioadă să stăm şi noi deasupra liniei, după care sunt convins că putem să privim cu alţi ochi următoarele etape. Este clar că FC Braşov nu e echipa din campionatele precedente, după ce au plecat jumătate dintre ei la Rapid, dar să nu uităm faptul că sunt mai departe calificaţi în Cupa României, în semifinale. Au eliminat Timişoara, o echipă care nu are nici o înfrângere în actualul sezon şi pierde destul de greu, extrem de incomodă”, a caracterizat Grigoraş adversarul de azi al pandurilor, o echipă care a avut un debut bun de sezon.

Grigoraş se plânge de terenul greu

Tehnicianul se teme şi de o cădere fizică a jucătorilor săi, nu neapărat din cauza disputării jocurilor, ci mai ales din cauza stării terenului pe care echipa s-a antrenat. Pandurii se pregătesc zilnic la Târgu Jiu pe terenul de joc, dar acesta este într-o stare nu tocmai bună din cauza ploilor căzute în ultima perioadă. „Săptămâna trecută a şi plouat şi terenul nostru nu prea suportă apa. Are alergie la apă şi ne-am antrenat toată săptămâna pe un teren foarte greu, iar lucrul acesta poate să fie şi o cauză a lipsei de prospeţime totală. Am încercat în această săptămână să schimb puţin programul de antrenament, să scurtez pe cât posibil antrenamentele, să le fac la o intensitate puţin mai mare, dar mult mai scurte, pentru a avea prospeţime la meciul de vineri, care pentru mine e cel mai important meci”, a ţinut să precizeze antrenorul care se bucură că Pandurii pot măcar să joace pe un teren corespunzător.

„Îmi doresc continuitate în evoluţii la echipă şi să meargă pe aceeaşi linie pe care au avut-o şi în deplasare şi în meciurile de pe teren propriu. Nu mă interesează adversarul, nu mă interesează numele lui, vreau ca echipa mea să poată juca şi să evolueze la capacitate de maximă”.

Petre Grigoraş

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: