Centru de educație creștină în monumentul prăbușit

Conacul Tomovici din Plopșoru, monument de interes de interes local, s-a prăbușit parțial. Autoritățile locale speră ca salvarea să vină de la o fundație a Mitropoliei, care să reabiliteze clădirea și să facă acolo un centru de educație creștină.

Până în acest moment nu a fost realizat nici un proiect pentru reabilitarea conacului. S-au purtat doar discuții cu privire la ce tip de activitate s-ar putea realiza în conac. ”Pot să spun că este proiectul meu de suflet reabilitarea acestui conac. Am avut discuții cu o fundație a mitropoliei care a făcut la Vâlcea un centru de educație creștină și asta vreau și eu să fac în acest conac. Să se facă aici educație creștină, că avem nevoie de așa ceva, dar și un club pentru pensionari. Nimeni nu s-a interesat de acest conac”, a spus primarul Grigorie Petre.

Căderea unui zid din conacul Tomovici a dus și la indignarea localnicilor din Plopșoru. Dorina Tunaru i-a cerut în scris primarului din Plopșoru să reabiliteze monumentul și să-l pună în circuitul turistic. ”Au trecut câteva zile de la căderea casei Tomovici din comună și observ că nimeni nu ia nicio inițiativă. Unii spun ca va fi demolată. Să înțeleg că toată comuna este de acord tacit? Să înțeleg că doar mie mi-a trezit amintiri și dorința de a face parte din viitorul nostru? Să înțeleg că vom rămâne la stadiul de acuzatori nu și de inițiatori de proiecte?”, a scris Dorina Tunaru.

Galerie foto


Vizualizări: 1,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: