Centrul Maternal este supra-aglomerat

Odată cu răcirea vremii, Centrul Maternal din Târgu Jiu a devenit neîncăpător în raport cu numărul de mame şi copii care au nevoie de protecţie socială. Nici la Centrul de zi lucrurile nu stau foarte bine, pentru că odată cu începerea anului şcolar şi aici au venit foarte mulţi copii. Din această cauză, mamele stau şi câte două într-o cameră, iar dacă ar apărea cazuri noi trebuie căutate soluţii la alte centre.

Capacitatea Centrului Maternal este de opt mame şi opt copii, însă în această perioadă aici sunt găzduite 10 mame cu 21 de copii. Şi la Centrul de zi ar trebui să fie 20 de copii, însă numărul celor care vin aici de când a început anul şcolar este de 26.

Conducerea Centrului Maternal susţine că s-a ajuns în această situaţie din cauza problemelor sociale cu care se confruntă judeţul Gorj şi se bucură de faptul că până acum nu au apărut probleme din cauza banilor. ”Capacitatea centrului este depăşită. În mod normal fiecare mamă ar trebui să aibă camera ei, dar acest lucru nu mai este posibil. Centrul este supra-aglomerat, dar decât să stea în condiţii mizere mai bine stau aici. Aici au o mâncare caldă, un pat, o baie. Au condiţii bune, zic eu. Pot să vă spun că avem o singură problemă, aceea că numărul personalului este insuficient în raport cu  numărul mare de beneficiari”, a declarat Gheorghe Milosteanu.

Mămicile au înţeles care este situaţia şi se îngrămădesc în camere, pentru că nu au alternative. Sunt câteva care aşteaptă o locuinţă sociale. ”Stăm şi câte două în cameră. Eu dorm cu copilul într-un pat, dar sunt camere în care dorm şi câte doi-trei copii într-un pat. Asta e. Nu avem ce face. Trebuie să stăm toate. Eu aştept o locuinţă socială, că mi-am depus dosarul”, a spus o mamă.

Zilele trecute doi străini au adus ajutoare la Centrul Maternal, constând în haine, jucării, rechizite şi dulciuri. Toţi copiii au primit câte ceva.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: