CEO ar putea renunţa la conservarea grupurilor de la Brăila

Complexul Energetic Oltenia ar putea renunţa la conservarea grupurilor de la Brăila. Guvernul va aproba un proiect de hotărâre privind suplimentarea cantităţilor de energie pentru perioada 1 ianuarie-28 februarie 2015 şi va fi inclus pe listă şi CE Oltenia, cu cele două grupuri de la Brăila.

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern privind adoptarea unor măsuri de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional pentru perioada 01 ianuarie – 28 februarie 2015. Asta înseamnă că CE Oltenia va pune la dispoziţia Dispeceratului Naţional cele două grupuri, în total 226.560 de MWh. Potrivit unor informaţii, cele două grupuri de la Brăila ar putea oferi acest serviciu pentru care ar primi milioane de lei. Blocurile funcţionează pe gaz şi păcură şi ar fi nevoie de încheierea unui contract pentru furnizarea gazului.

CE Oltenia a preluat cele două grupuri de la Brăila acum un an şi jumătate şi de atunci a investit milioane de lei pentru că unul dintre grupuri nu avea nici măcar autorizaţie de funcţionare. Dacă se va aproba acest proiect vor fi suplimentate cantităţile serviciilor tehnologice de sistem necesare Transelectrica pentru asigurarea stabilităţii Sistemului Electroenergetic Naţional, pentru perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2015. Vor intra în sistem, dacă va fi nevoie, unităţile de la CTE Brăila, care aparţin de Complexul Energetic Oltenia, Electrocentrale Galaţi, Electrocentrale Bucureşti şi CET Brazi - Dalkia Termo Prahova SA.

Reamintim că pe 22 ianuarie are loc o şedinţă a acţionarilor din CE Oltenia privind declanşarea procedurii de conservare a grupurilor de la Brăila, unde ar mai rămâne circa 40 de angajaţi din 300.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: