CEO, „firmă de recrutare“ a managerilor corporatişti la Minprest

Societatea Minprest Serv Rovinari a extins perioada de depunere a dosarelor pentru concursul organizat în vederea recrutării unor noi administratori în baza Legii 109/2011. De selecţie se vor ocupa persoane din cadrul CE Oltenia, acţionarul majoritar, deoarece nu s-a reuşit contractarea unei firme de recrutare. Printre cei care vizează un post de administrator se numără şi directorul MedservMin, Gavrilă Pop.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Minprest Serv Rovinari a extins perioada de depunere a candidaturilor pentru poziţiile de membru în Consiliul de Administraţie (CA) până în data de 31 mai, printr-o hotărâre adoptată în data de 5 mai. Membrii Consiliului de Administraţie au fost înscrişi automat pe lista candidaţilor pentru alegerea noilor membri, alături de candidaţii propuşi de acţionari. Este vorba de Cristina Diaconescu (n.r- preşedinte al CA-ului), Vasile Velcea, Constantin Buleteanu, Radu Gabriel Angheloiu şi Bebe Cornel Irod.

Răuţ, candidat

Candidaturile depuse în perioada februarie-martie rămân valabile, se arată în respectiva hotărâre. Astfel, şi candidatura directorului din CE Oltenia Ion Răuţ, fost membru al CA-ului, rămâne valabilă, asta pentru că a fost înaintată în prima sesiune de depunere a candidaturilor. „Eram acolo, în Consiliul de Administraţie când s-a lansat procedura de selecţie. La timpul respectiv mi-am depus candidatura, cred că procedura nu a fost finalizată sau cel puţin aşa ştiu eu. Nu ştiu elementele la data aceasta”, a comentat Ion Răuţ. Tot atunci şi-a depus candidatura şi Gavrilă Pop, directorul executiv al MedservMin, care la acea vreme era economist în cadrul CE Oltenia. „Am depus candidatura la începutul lunii martie, nu mai reţin exact când. Numai pe 20 am fost solicitat pentru funcţia de aici şi aveam dosarul depus deja. Nu am mai discutat dacă mai e valabilă sau nu. Dacă nu e incompatibilitate, rămâne dosarul şi dacă sunt selectat bine, dacă nu, iar bine”, a declarat Gavrilă Pop.

Noii administratori, aleşi de acţionari

Au fost două tentative pentru contractarea unei societăţi care să se ocupe de recrutarea noilor administratori. În urmă cu câteva săptămâni, directorul Gabriel Giorgi spunea că nicio societate nu este interesată pentru că suma alocată în acest sens, respectiv 10.000 lei, nu a tentat nicio firmă de profil. Astfel, selecţia noilor administratori va fi făcută de către acţionari, adică de administraţia CE Oltenia. Ceilalţi acţionari sunt Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) şi Unitatea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO). Ambele sunt reprezentate de sindicalistul Marin Golea. Mai sunt acţionari: Iniţiativa Grup SRL, Sindicatul Liber Cariera Lupoaia, Sindicatul Liber Cariera Roşiuţa, Rosind Impex SRL, Sindicatul Minier Berbeşti, Sindicatul “Minerul” EMC Rovinari, Sindicatul EMC Roşia.

LEAFĂ

Reamintim faptul că un administrator care participă la cel puţin o şedinţă pe lună încasează de la firmă 20% din salariul brut al directorului general al unităţii. Gabriel Giorgi. Salariul lui şefului Minprest trece de 8.000 de lei brut.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: