CEO, obligat să reangajeze un salariat concediat la 1 iunie

Complexul Energetic Oltenia trebuie să reangajeze o persoană care a fost dată afară la 1 iunie, alături de alţi 2.000 de oameni. În total, circa 60 de persoane au acţionat CEO în judecată după concedierile din iunie.  

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a câştigat, la prima instanţă, procesul prin care contesta decizia de concediere de la 1 iunie. Acesta a acţionat compania în judecată, prin Sindicatul „Energia“ Rovinari, considerând că a fost pus pe lista de concediere în mod nedrept. Dumitru Badea era şi vicepreşedinte la Sindicatul Energia Rovinari şi potrivit legii nu poţi să concediezi o persoană implicată în mişcarea sindicală. Instanţa a decis că CEO trebuie să-l reangajeze şi să-i plătească drepturile salariale începând cu 2 iunie 2015. Decizia este executorie, dar nu definitivă. „Anulează decizia de concediere emisă de directorul general executiv al Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A., înregistrată în registrul special sub nr. 4132/28.05.2015 şi în registrul general sub nr.17771/202/28.05.2015. Obligă pârâta să reintegreze salariatul Badea Dumitru în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei de concediere sus menţionată. Obligă pârâta la plata, către salariatul Badea Dumitru, a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care acesta ar fi beneficiat începând cu data de 02.06.2015. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 750 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentinţă executorie de drept. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj“, se arată în decizia dată de Tribunalul Gorj în 9 noiembrie.

CONCEDIERI

Conducerea CE Oltenia a susţinut până în decembrie, când au fost alegerile prezidenţiale şi a candidat Victor Ponta, că nu vor fi concedieri la CE Oltenia. Din ianuarie au început deja să se facă listele de concediaţi. Au fost daţi afară 2.000 de oameni şi încă 1.000 transferaţi la CET Govora. Salariaţii cu vechime de zeci de ani au primit maxim 6 salarii compensatorii şi venit de completare şi şomaj un an, iar în al doilea an doar venit de completare. 

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: