CEO şi zvonurile electorale

„Zvonuri electorale” – aşa se intitulează un comunicat de presă publicat ieri pe pagina oficială a Complexului Energetic Oltenia. Un text lung, cu multe dezminţiri ale unor afirmaţii pe care nu se înţelege cine şi mai ales când le-a făcut. Clar este însă mesajul pe care CE Oltenia încearcă să-l transmită minerilor şi energeticienilor. Dacă cineva le spune că Ciurel vrea să concedieze oameni fără plăţi compensatorii, că mută salariaţii la Pază sau la Mentenanţă pentru că vrea să externalizeze aceste servicii, că intenţionează să închidă unele cariere pentru că nu mai are unde să vândă cărbunele, ei bine, minerii nu trebuie să creadă, pentru că ar fi doar zvonuri electorale.

Ştiu că PSD Gorj a făcut zilele trecute un sondaj de opinie şi, abia când au văzut rezultatele, social-democraţii şi-au dat seama de nenorocirile făcute de Ciurel şi Răuţ, cu susţinerea lui Călinoiu, în Gorj. Acum să nu credeţi că pesediştii au remuşcări şi că vor să repare răul făcut. Nu, vor să îi prostească pe mineri şi energeticieni că tot ce aud pe această temă nu este adevărat. De parcă minerii şi energeticienii află din presă sau de la politicieni ce li s-a întâmplat deja. De parcă salariaţii CE Oltenia nu s-au trezit cu salarii mai mici, condiţii de transport mai proaste, drepturi pierdute. Le-au aflat din presă sau le-au simţit în buzunar? Nu Călinoiu le-a spus, prin presă, să zică mersi dacă rămân cu un salariu de o mie de lei? Vrăjeala lui Ciurel, că numai aşa putea păstra locurile de muncă, nu ţine, câtă vreme  zeci de lideri PSD au fost angajaţi în ultimii doi ani pe salarii nesimţite.

Minerii şi energeticienii nu s-au revoltat pe PSD din cauza a ceea ce se scrie în presă. Dacă liderii PSD asta cred, înseamnă că nu pricep nimic. Salariaţii CE Oltenia sunt supăraţi pe modul în care este condusă compania, pe presiunile care se fac zilnic asupra lor, pe regimul de teroare instaurat de Răuţ, pe faptul că nu mai este front de lucru în cariere, că nu se fac investiţii în termocentrale etc. Pe faptul că văd cu ochii lor cum Complexul Energetic Oltenia moare încet şi sigur, iar echipa lui Ciurel nu are altă treabă decât să apere imaginea partidului aflat în picaj.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: