Cercetări la AJOFM Gorj în cazul directorului sinucigaș

Sinuciderea lui Damian Horcea, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Târgu Jiu, scoate la iveală fraude uriaşe pe spinarea șomerilor. Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a confirmat vineri implicarea directorului sinucigaș în mai multe afaceri necurate din cadrul instituției, acesta demarând o serie de cercetări în interiorul AJOFM pentru a mai găsi eventuali complici. Se pare că Damian Horcea știa că urma să fie descoperit, directorul AJOFM Gorj dispunând cercetările înainte ca acesta să își ia viața, motiv pentru care Horcea a și recurs la acest gest extrem.

Citeste si:

Misterul unei sinucideri! Fraudă cu ajutoarele de şomaj!

O sesizare verbală la AJOFM Gorj pare să-i fi dat peste cap planurile directorului Damian Horcea de a se îmbogăți pe spinarea șomerilor. Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a declarat vineri că sesizarea a venit din partea unui fost șomer care pretindea că nu a primit nicio sumă de bani după ce și-ar fi găsit serviciu departe de casă. A fost momentul când instituția condusă de Chiriac s-a autosesizat și a solicitat Oficiului Poștal Gorj verificarea realității plății ordonate întrucât sumele de bani ajungeau la foștii șomeri prin poștă. ”Am numit o comisie de cercetare administrativă în baza unei sesizări verbale de la un fost șomer care pretindea că nu a primit suma transmisă. Ne-am autosesizat și am solicitat Oficiului Poștal să verifice realitatea plății ordonate. Încă nu am primit un răspuns din partea Oficiului Poștal”, a declarat Romeo Chiriac. De menționat ar fi faptul că la data sesizării și constituirii comisiei, Damian Horcea nu comisese actul sinucigaș fapt care explică cumva mesajul lăsat pe telefonul mobil.

Se caută complicii

Directorul Romeo Chiriac nu neagă posibilitatea existenței unor complici chiar în interiorul instituției pe care o conduce. ”Am dispus, pe lângă acea comisie și o misiune de audit pe situația creată și în funcție de răspunsul Oficiului Poștal vom extinde cercetările în interiorul instituției”, a adăugat Romeo Chiriac.

Potrivit conducerii AJOFM Gorj, statul oferă două tipuri de prime de instalare șomerilor. Una dintre prime, în valoare de 1.000 lei se acordă șomerilor care își găsesc un loc de muncă la 50 de km distanță de domiciliu. Cea de-a doua primă, în valoare de 3.500 lei, se acordă șomerilor care hotărăsc să-și mute domiciliul în localitatea în care își găsesc de muncă. Cu astfel de fraude a jonglat Damian Horcea încă din anul 2010, prejudiciul creat fiind de ordinul miliardelor.

EVITARE

Directoarea Oficiului Poștal Județean, Ana Purcăreanu nu a putut fi de găsită nici vineri pentru un punct de vedere oficial în legătură cu soarta factorului poștal implicat în această poveste frauduloasă.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: