Cere prefectului încetarea mandatului primarului din Drăguţeşti

O decizie recentă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie stă la baza cererii fostului primar din Drăguţeşti, Ion Modroiu, privind încetarea mandatului actualului primar, Vasile Moşoiu. Cei doi sunt colegi în PNL după fuziunea PDL cu PNL, dar au rămas adversari politici. ICCJ a stabilit printr-o decizie publicată pe 29 iunie 2015 în Monitorul Oficial că trebuie încetate mandatele primarilor condamnaţi definitiv, chiar dacă executarea pedepselor a fost suspendată. Moşoiu are o condamnare de un an cu suspendare pentru conflict de interese.

Instanţele din România au dat în ultimii ani decizii contradictorii în ceea ce priveşte încetarea mandatelor primarilor condamnaţi la închisoare cu suspendare. La Caraş, judecătorii i-au încetat mandatul unui primar aflat în această situaţie, fiind sesizată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii supremi au interpretat legea în defavoarea primarilor condamnaţi cu suspendare. „Textul de lege prevede că mandatul încetează în ipoteza condamnării la o pedeapsă privativă de libertate, iar nu în ipoteza executării pedepsei privative de libertate”, arată decizia ICCJ. Pe cale de consecinţă, prefecţii trebuie să treacă la încetarea mandatelor tuturor aleşilor locali condamnaţi cu suspendare.

Modroiu: Nu am nicio relaţie cu PNL

În această situaţie de află primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a cărui condamnare de 1 an cu suspendare pentru conflict de interese a rămas definitivă în luna ianuarie a acestui an.

Ion Modroiu, fostul primar PDL al localităţii, a trimis vineri o adresă prefecturii Gorj, prin care solicită încetarea mandatului actualului primar. „Aşa cum aţi văzut, Înalta Curte a decis ca toţi aleşii locali să-şi piardă mandatul dacă au o condamnare, fie ea şi cu suspendare. În al doilea rând, vorbim de un om care nu face cinste funcţiei de primar. Acest om a făcut numai rău comunei Drăguţeşti”, a spus Ion Modroiu.

Întrebat dacă nu i se pare ciudat să-şi atace colegul de partid, Modroiu a precizat că nu are nimic de pierdut şi că partidul nu l-a ajutat cu absolut nimic în politică. ”Ce este ciudat, şi el a dat în mine de câte ori a avut ocazia. Eu nu mai am ce pierde, nu deţin nicio funcţie în partid. Pot să mă excludă dacă asta vor, din politică nu m-am ales cu nimic. Eu nu mai am nicio relaţie cu partidul liberal”, a adăugat Ion Modroiu.

Moşoiu: Eu nu mă cert cu nebunii

Actualul primar din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a spus că nu este legat de scaunul de primar şi că aşteaptă cu bucurie ordinul prefectului. ”M-aş bucura foarte mult dacă ar înceta mandatul. Dacă va veni o decizie de la Prefectură, mă retrag fără niciun fel de problemă. Dar, vreau să spun că acest om nu e normal la cap, nu ştie decât să facă reclamaţii, toată viaţa lui nu a ştiut decât să reclame şi să ţină vreo cinci, şase neveste, atât. Pe mine nu o să mă vedeţi că mă cert cu nebunii. Organizaţia de la Drăguţeşti funcţionează normal fără el”, a spus Vasile Moşoiu, primarul din Drăguţeşti.

REACŢIE

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a avut şi el o reacţie la acest nou scandal din PNL. Vâlceanu spune că Instituția Prefectului îi este datoare lui Modroiu măcar cu un răspuns, dacă nu cu o decizie. Cât despre declarațiile lui Modroiu cu privire la partidul liberal, Vâlceanu a zis că „dacă el spune că nu mai are nicio legătură cu partidul, înseamnă că aşa e”.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: