Cererile persoanelor cu handicap, onorate de CAS după ani de zile

Persoanele cu deficienţe locomotorii din Gorj sunt nevoite să aştepte ani de zile pentru a primi cărucioare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Sătuli de aşteptare, mulţi fac împrumuturi şi îşi procură singuri aparatele de mers. Reprezentanţii CAS Gorj spun că această situaţie s-a creat din cauza bugetului redus şi numărului mare de solicitări.

“Mi-am cumpărat căruciorul după ce am aşteptat doi ani să-l primesc de la CAS. Am dat pe el 10 milioane de lei vechi, acum câţiva ani de zile, bani câştigaţi de mine din cântat pe la nunţi. Acum un an am depus din nou cerere pentru a primi cărucior, aştept acum să-mi vină aprobarea. Nu ştiu dacă îl voi primi pentru că am auzit că sunt înaintea mea, pe listele de aşteptare, persoane înscrise de 2-3 ani. Cei de la CAS nu fac decât să te pună în legătură cu diferite firme din ţară care vând cărucioare sau să te facă să renunţi după ce te saturi de aşteptare”, a declarat Robert Gavrilescu, 35 ani, din Teleşti. Robert spune, că dacă va primi un alt cărucior de la Casa de Asigurări de Sănătate, va dona căruciorul pe care îl foloseşte în prezent Spitalului Judeţean Gorj.

Sute de cereri

Reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Gorj spun că s-a ajuns la această situaţie din cauza bugetului mic comparativ cu numărul de solicitări. “Bugetul pe anul 2010 pentru dispozitive şi echipamente medicale este de 820 mii lei, faţă de 1076 mii lei cât era anul trecut. În momentul de faţă avem înregistrate 404 cereri. În aceste situaţii Casa de Asigurări de Sănătate Gorj emite decizii în funcţie de priorităţi: aparate de oxigen, dispozitive stomii, copiii, dispozitive de protezare ORL, proteze pentru membrul superior, proteze pentru membru inferior, dispozitive de mers etc.”, a declarat Danina Cărăgui.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: