Cinci concurenţi pentru şefia Centrului „Brâncuşi”

Concursul de proiecte pentru ocuparea postului de director al Direcţiei de Cultură  „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu nu va fi amânat şi asta pentru că există persoane interesate să ocupe această funcţie! Nu mai puţin de cinci persoane şi-au depus pe ultima sută de metri dosarele pentru ocuparea postului. Ultimul cuvânt în desemnarea câştigătorului îl va avea Ministerul Culturii. 

La sfârşitul săptămânii trecute primarul municipiului Târgu Jiu Florin Cârciumaru a precizat că este posibil să se amâne concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu pentru că nimeni nu-şi manifestase intenţia de a se înscrie la concurs. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că ieri, în ultima zi de înscrieri, nu mai puţin de cinci persoane şi-au depus dosarele. „Este una dintre cele mai importante funcţii scoase la concurs în ultima perioadă, după cum ştiţi posturile sunt blocate. Şi noi suntem nerăbdători să vedem proiectele celor cinci candidaţi pentru că vrem să ocupe acest post o persoană capabilă. Proiectele lor vor fi analizate şi de către o comisie locală, dar şi de cei de la Ministerul Culturii. Va trece ceva timp până la anunţarea câştigătorului pentru că cei de la Minister trebuie să fie foarte hotărâţi în privinţa câştigătorului“, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Novac şi Popescu, pe lista candidaţilor

Fiecare candidat în parte a trebuit să realizeze un proiect de management, în baza acestui proiect dar şi a CV-ului se va decide cine va conduce instituţia în perioada următoare. Printre candidaţi se numără jurnalistului Ovidiu Popescu şi fiul consilierului local Gheorghe Novac. Cei doi nu au vrut să vorbească despre proiectele lor de management motivând că bătălia pentru acest post abia a început. Andrei Novac susţine însă că are toate şansele să câştige acest concurs. „Datorită pregătirii mele profesionale eu ar trebui să câştig şi voi câştiga dacă vor fi respectate toate regulile, dar se pare că astăzi au fost încălcate şi mă refer la perioada de înscriere”, a precizat acesta.

Ovidiu Popescu are acelaşi punct de vedere ca al tânărului Novac. El vrea însă ca toată lumea să cunoască proiectele de management ale candidaţilor. „Invit cu toată plăcerea ca şi presa să fie prezentă la susţinerea proiectelor de management pentru a nu mai fi situaţii neplăcute şi tot felul de discuţii”, a precizat Ovidiu Popescu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: