Cine popcorn la urmă popcorn mai bine

”În turul I îmi voi lua popcorn și mă voi uita la dezbaterile dintre ceilalți candidați. Pornesc de la 40%.” A vorbit Victor Ponta. Declarația asta, pentru connaisseuri, este chiar mai penibilă decât ”Mihaela, dragostea mea!”. În prostia lui simpatică, Mircea Geoană nu e capabil de aroganța lui Ponta. Este și motivul pentru care Geoană n-ar fi pierdut sigur alegerile în 2014. Pentru că nu poți să-l urăști. N-ar fi ieșit tinerii în veci să voteze anti-Prostănacul. Pe Ponta, în schimb... Ponta se dă mare gorjean (și, desigur, mare român), dar nu știe o vorbă din bătrâni de care în Oltenia, mai ales, se ține mare seamă: prostia și domnia se plătesc. Or, Ponta e și prost, și ”domn”. Unde domn înseamnă fudul, ceea ce se știe, din altă mostră de înțelepciune populară, că nu e destul.

Ei, iată ce s-a ales de popcorn. S-a întors roata. S-au epuizat stocurile de floricele din toate hypermarketurile pe măsură ce populația își ia revanșa, ronțăind bucuroasă de țigăneala pesedistă. Ponta nu doar c-a pierdut alegerile. Dar lupta lui crâncenă pentru supraviețuirea politică e atât de jenantă încât o țară întreagă se delectează cu războiul hienelor. Buboiul din PSD s-a spart și, într-un fel, trebuie să-i fim recunoscători porcului de Ponta pentru asta. Și ne putem uita fără griji la desfășurarea evenimentelor. Mai devreme sau mai târziu, tot Ponta va fi marele și definitivul învins. Acest mincinos cronic și impostor dovedit nu poate să ajungă decât la pământ, acolo unde îi e locul. Un anonim de care, cu puțin noroc, peste 30 de ani nimeni nu-și va mai aduce aminte.

Vreți să vedeți cât de nu-bun e Ponta? Păi, imaginați-vă doar că Vanghelie pare un tip cult și cu viziune față de el. Când vorbește Marean despre cât de bagabont e Ponta, parcă se deschide o lumină din cer. Dumnezeu însuși râde, dar îi și dă dreptate. Incredibil! Primarul pe persoană fizică care este la sectorul 5, unsul cu toate alifiile, e și el șocat de cât de vierme poate să fie Victor Ponta. De Geoană ce să mai zic? Dacă-l compari cu Ponta, are o decență ce pare izvorâtă din sânge regal.

Așa că savurați-vă popcornul de ziua voastră, dragi români. La Mulți Ani, dar să aveți mereu grijă să nu fiți prea mândri1 Pentru că vedeți cu toții, pe la televizor, ce li se întâmpla acelora care s-au mândrit prea tare.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: