Ciocea: Mandatul primarului nu trebuie să depindă de partid

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, susţine intenţia Guvernului de a legifera traseismul politic, pentru două săptămâni. Guvernul condus de Victor Ponta va promova, cel mai probabil joi, o hotărâre prin care aleşii locali au la dispoziţie două săptămâni să-şi aleagă un nou partid. Avantajate sunt partidele apărute recent, PMP şi PLR, care ar putea lua consilieri sau primari de la PDL, respectiv PNL. Dar, în final, câştigătorul este tot PSD, care probabil „va lua“ cei mai mulţi. Primarul Ciocea crede că este normal ca un primar să poată să-şi aleagă partidul, fără să-şi piardă mandatul.

Reporter: Ce părere aveţi de intenţia Guvernului de a promova o lege care să permită primarilor să plece la alt partid fără să-şi piardă mandatul?

Ion Ciocea: Eu vreau să vă spun din prima că m-aş bucura ca printr-o lege primarul să nu fie implicat politic. Ar fi extraordinar, dar nu se va putea pentru că în toate ţările este la fel. Chiar şi în America. Îmi amintesc că atunci când am fost în Statele Unite am discutat cu primarul oraşului şi am întrebat la voi funcţionarii, deconcentratele, şefii, sunt politic? Da, dar nu politică cum se face la voi, aşa adâncită. Şi la noi se ţine cont de asta.

Rep.: Sunteţi de acord?

I.C.: Sigur, nu ar avea cine să facă dacă nu am fi noi, primarii. Votul vine de la noi, de la talpă. Dacă mergem şi pe varianta cealaltă, ca în momentul în care, dacă e bine ca primarul, dacă nu-i mai convine politica partidului, să poată se plece independent sau să se ducă altundeva? De ce să depindă mandatul meu de coloratura politică, de partidul meu? De ce să gândească domnul Ponta pentru mine, domnul Călinoiu sau domnul Cârciumaru? Eu sunt cel care am fost garantul că acest partid va duce la bun sfârşit până în 2016 toate promisiunile noastre şi le vom rezolva. Mi se pare corect.

Rep.: Propunerea apare în preajma alegerilor.

I.C.: Aa, că acum sunt alegeri şi se spune că domne le asta se face înainte de alegeri, asta e treaba celor care spun. Lucrul acesta amintiţi-vă că s-a mai făcut. Şi s-a mai făcut şi pe altă construcţie. Dar eu zic, lasă primarul să gândească pentru că până la urmă el este în contact cu alegătorii, cu votanţii. Nu vine cel de la centru să-i spună primarului de la Bâlteni, plecăm că nu ne plac ochii lui...cine era atunci, domnul Dian Popescu cu domnul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: