Ciolocoi: Primarii sunt nemulţumiţi şi nu vreau să-mi aducă osanale

Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a luat atitudine după ce, în ultima perioadă, mai mulţi politicieni au ieşit în presă cu declaraţii acide la persoana sa. Deşi i-a fost criticată activitatea desfăşurată în funcţia de conducere de la nivelul judeţului, Mădălina Ciolocoi spune că niciodată nu va da naştere unor situaţii conflictuale, însă nici nu se va lăsa călcată în picioare. Ba mai mult, consideră că primarii au motive să fie nemulţumiţi din cauză că nu au primit fonduri pentru investiţii. Ciolocoi aşteaptă ca activitatea să-i fie analizată în interiorul PNL, la finele unui an de mandat.

Rep.: În ultima perioadă mai multe persoane v-au contestat activitatea desfăşurată la nivelul Consiliului Judeţean. Cum comentaţi?

M.C.:  Nu mă interesează atacurile şi vreau să-mi respect toate angajamentele luate în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi cea de la nivelul PNL Gorj. Funcţia de vicepreşedinte din partea PNL la Consiliul Judeţean am înţeles-o astfel: să nu dau naştere la situaţii conflictuale şi să reprezint interesele partidului cât mai bine. Chiar dacă nu am fi în Uniunea Social-Liberală, reprezentarea PNL la nivelul Consiliului Judeţean nu trebuie să fie una conflictuală. Un conflict nu duce la nimic bun. Asta nu înseamnă că mă voi lăsa călcată în picioare. Niciodată n-o să mă plec în faţa nimănui, indiferent ce funcţie va deţine persoana respectivă. În plus, consider că nu trebuie să dau socoteală pentru activitatea mea unor persoane din afara partidului. Evaluarea mi-o vor face membrii Partidului Naţional Liberal după un an de mandat.

Rep.: Domnul Morega spunea că primarii PNL se plâng de faptul că nu-i ajutaţi absolut deloc din postura de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Ce părere aveţi?

M.C.: Ştiu că primarii sunt nemulţumiţi şi nu vreau să mi se aducă osanale. Mulţi mi-au spus acest lucru în faţă, dar nu depinde de mine rezolvarea problemelor lor. Situaţia nu e deloc roză. Nu mă bucură absolut deloc că primarii nu au primit bani pentru a demara investiţii noi. Guvernarea USL a plătit arierate cât pentru 20 de guvernări, pentru că altfel se ajungea la falimentul foarte multor primării.

Rep.: Mulţi dintre primari ameninţă că nu se vor mai implica în campania electorală din 2014. Ce efecte credeţi că va avea o astfel de atitudine?

M.C.:  În momentul de faţă, situaţia financiară a primăriilor este una critică şi este normal ca primarii să fie nemulţumiţi. Până la campania propriu-zisă cred că Guvernarea USL va reuşi să deblocheze situaţia, iar dumnealor vor fi alături de noi în campania electorală.

Rep.: Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj a efectuat un sondaj potrivit căruia rezultatele PNL-ului la alegerile din 2014 vor fi undeva în jur de 13%, după PDL. Ce părere aveţi?

M.C.: Am văzut mai multe sondaje, însă cele care situează PNL-ul undeva la 24% sunt cele reale. Un astfel de sondaj este foarte apropiat de realitate întrucât la nivelul guvernării USL, reprezentanţii PNL au promovat o serie de măsuri care să aducă procente PNL-ului la alegerile viitoare. Este vorba despre cota de impozitare unică şi o lege promovată pentru tinerii care să dea posibilitatea să-şi achiziţioneze terenurile de lângă locuinţe pentru a-şi putea face grădini. Chiar dacă măsurile promovate de PNL sunt în curs de aplicare, ele conduc la o viziune curată a electoratului. La nivelul judeţului Gorj, noi sperăm la un minim de 25%. Nu mă interesează redistribuirea procentelor spre celelalte partide. Acel procent poate fi mărit doar venind în sprijinul populaţiei.

Rep.: Ce ne puteţi spune în legătură cu scandalul iscat la Gorj între PNL şi PSD  din cauza postului vacant de consilier local de la Târgu Jiu?

M.C.: Sper ca cei doi copreşedinţi USL, Dian Popescu şi Florin Cârciumaru, să ajungă la o înţelegere în legătură cu acest post. În ceea ce mă priveşte niciodată

nu îi voi spune Emiliei Horhoianu să-şi dea demisia din postul de consilier local pentru ca în Consiliul Local să poată intra un pesedist. Am obligaţia de a-mi susţine oamenii pe care i-am propus pe listele Partidului Naţional Liberal. Pe de altă parte, faptul că susţin o membră a femeilor liberale pentru postul de consilier local nu înseamnă că vreau să dărâm pe cineva. Nu am nimic personal cu domnul Giorgi şi nu fac altceva decât să apăr nişte înţelegeri din interiorul PNL.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: