Circa 30 de locuri de muncă vacante pe săptămână în Gorj

Târgujienii au din ce în ce mai puţine şanse de angajare dacă judecăm după oferta de locuri de muncă prezentă la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Numărul locurilor de muncă a scăzut în ultima perioadă şi din ce în ce mai mulţi angajatori anunţă reduceri de personal. Cei care se mai încumetă totuşi să facă angajări sunt tot cei din domeniul construcţiilor aceştia căutând însă muncitori necalificaţi.

 Tot în ofertă se mai regăsesc şi câteva posturi de electricieni, mecanici, lăcătuşi sau sudori. Lista locurilor de muncă afişată pe site-ul AJOFM Gorj pentru perioada 10-17 iunie arată doar 27 de locuri vacante. Reprezentanţii instituţiei, aflaţi cu toţii în concediu, spun că sunt mai multe locuri, dar nu ştiu câte. „Nu are cum să fie doar 27 de locuri de muncă vacante, şi când era cel mai rău erau totuşi în jur de o sută, eu sunt în concediu şi nu ştiu. E posibil ca lista să nu fie actualizată”, a declarat Romeo Chiriac, şef birou formare profesională din cadrul AJOFM Gorj.

Nici la capitolul locuri de muncă vacante în străinătate nu stăm prea bine aşa că singura ofertă din ultima perioadă venită la AJOFM Gorj este din Danemarca. Angajatorii de aici caută însă pomicultori pentru activităţi specifice în ferme de pomi fructiferi. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj prin serviciul de ocupare EURES oferă locuri de muncă vacante în Danemarca în ocupaţia de pomicultor, pentru activităţi specifice în ferme de pomi fructiferi”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj. Condiţiile sunt însă destul de dificile şi asta pentru că cei care îşi caută un loc de muncă în Danemarca trebuie să fi absolvit un liceu sau facultate cu profil agricol în urmă cu unu, doi ani şi să cunoască foarte bine limba engleză. Salariul este însă pe măsură. „Se oferă 1.300 euro brut/lunar, contract cu durată 1 an-1an jumătate”, a precizat Ana Maria Niculescu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: