Circuitul de vizitare a Peșterii Polovragi, modernizat

Circuitul de vizitare a Peșterii Polovragi va fi modernizat, în acest sens fiind alocată suma de 93.000 lei în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Gorj. În zonă a avut loc anul trecut un incident grav, când o turistă a murit după ce i-a căzut în cap o bucată de stâncă.

Decizia de modernizare a circuitului turistic al Peșterii Polovragi a fost luată după ce s-a constatat că respectivul traseu nu mai corespunde cerințelor actuale, atât din punct de vedere al noilor norme de protecție a obiectivelor naturale, cât și al condițiilor de vizitare pe care turiștii le așteaptă.

Circuitul vizitabil al peșterii a fost amenajat în anii 1970 și îmbunătățit pe parcursul timpului.  "Principalele lucrări necesare a se executa sunt amenajarea unei platforme de parcare în poiana din fața Mănăstirii Polovragi, la circa 1,3 kilometri de obiectiv, realizarea unei construcții parter pentru grupuri sanitare, situată între parcare și drum, amenajarea zonei de intrare în peșteră pe două niveluri, amenajarea unor scări din grătare metalice, cu podeste intermediare și a unei platforme de belvedere parțial în consolă, toate dotate cu balustrade de protecție pe ambele laturi, scări de zidărie de piatră, platforme de regrupare din zidărie, trotuar metalic suspendat din oțel inox pe suporți metalici și instalații electrice", se menționează în proiectul de modernizare.

Peștera Polovragi, a treia peșteră din România ca număr de vizitatori și unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Oltenia, este inclusă în patrimoniul județului Gorj și este dată de către CJ în administrarea Muzeului Județean Gorj.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: