Cireşica Făgaş, trimisă să predea la Turceni

Cireşica Făgaş, profesoara care a fost acuzată de mai multe ori de elevii Grupului Şcolar Tehnologic „Ion Mincu” din Tg-Jiu de comportament agresiv ar trebui să predea din toamnă tocmai la Grupul Şcolar Industrial Energetic Turceni. Ea nu s-a prezentat însă la Inspectoratul Scolar Judeţean Gorj pentru confirmarea locului şi refuză să primească scrisorile de înştiinţare trimise de conducerea liceului, o continuare a refuzului urmând să-i aducă acesteia statutul de şomeră.
 În decembrie 2007 un mare scandal a izbucnit la liceul “Ion Mincu” din Tg-Jiu. Mai mulţi elevi s-au plâns atunci conducerii şcolii că au fost închişi în clasă şi agresaţi de profesoara de Materiale de Construcţii, Cireşica Făgaş. Acum, la doi ani de la acest incident conducerea liceului “Ion Mincu” a decis ca Cireşica Făgaş să nu mai predea în această unitate de învăţământ, motivul fiind nerealizarea planului de şcolarizare. ”Catedra de construcţii a intrat în restrângere de activitate. Evaluarea cadrelor didactice s-a făcut pe baza unui punctaj. Dintre cei patru profesori vizaţi Cireşica Făgaş a obţinut cel mai mic punctaj“ susţine Ana Fâciu coordonator activitate educaţională din cadrul instituţiei.
 Pentru ca Cireşica Făgaş să nu fie exclusă din învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a găsit o soluţie. “Singura soluţie ca profesoara Cireşica Făgaş să îşi poata continua activitatea şi să nu-şi piardă titularizarea în sistemul de învăţământ este catedra de construcţii de la Grupul Şcolar Industrial Turceni” susţine Nicolae Mergea inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Profesoara Cireşica Făgaş nu s-a prezentat însă la Inspectorat pentru a confirma locul. Mai mult refuză să accepte că a fost repartizată la o altă unitate de învăţământ. “I-am trimis de mai multe ori scrisori pentru a-i aduce la cunoştiinţă că nu va mai preda in acest liceu, numai că de fiecare dată scrisorile au ajuns înapoi la institutie cu mentiunea că destinatarul nu a fost găsit. Am contactat-o şi telefonic dar a răspuns tatăl ei, sper ca până la urmă să înţeleagă situaţia” susţine Ana Fâciu coordonator activitate educaţională din cadrul instituţiei.
 Dacă nu va accepta catedra de la liceul din Turceni, Cireşica Făgaş riscă să devină şomeră, ceea ce ar putea presupune un nou scandal pentru că e greu de crezut că aceasta va accepta uşor mutarea sa de la Târgu Jiu.


Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: